Η Λάτσιο επικράτησε της Ρόμα με 1-0 σε μια επεισοδιακή αναμέτρηση για το Κύπελλο Ιταλίας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Η Λάτσιο επικράτησε της Ρόμα με 1-0 σε μια επεισοδιακή αναμέτρηση για το Κύπελλο Ιταλίας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά φτωχό και για τις δύο ομάδες με τη Λάτσιο και τη Ρόμα να έχουν συνολικά τρεις τελικές. Έτσι, τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε την Λάτσιο να μπαίνει με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση και η ανταμοιβή της ήταν άμεση. Το κέντρο και οι επιθετικοί πίεζαν την μπάλα και έτσι δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να ξεδιπλώσουν το επιθετικό τους παιχνίδι.

Έτσι, στο 51′ ήρθε το γκολ για τη Λάτσιο με τον Βεσίνο να πέφτει στη μεγάλη περιοχή από αντικανονικό μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Χάισεν, και τον Ορσάτο να δείχνει την άσπρη βούλα βλέποντας την επίμαχη φάση στο μόνιτορ και τον Ματία Τζακάνι να γράφει με ψυχραιμία το 1-0.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η συνέχεια βρήκε τους αετούς να παίρνουν τα ηνία για ένα δεκάλεπτο και να έχουν 2-3 καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με τους Βεσίνο και Φελίπε Άντερσον, με τους τζαλορόσι να παίρνουν τη μπάλα στα πόδια μετά από το 60ο λεπτό αλλά να πέφτουν σε ένα απροσπέλαστο αμυντικό τείχος που δεν τους επέτρεπε να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μανδά.

Προς το τέλος της αναμέτρησης μάλιστα, ο 22χρονος κίπερ έκανε σπουδαία διπλή επέμβαση.

Τελικό σκορ 1-0 και πρόκριση για τη Λάτσιο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΛΑΤΣΙΟ: Μανδάς, Λάτσαρι (67′ Λούκα Πελεγκρίνι), Πάτρικ, Ρομανιόλι, Μάρουσιτς, Γκεντουζί, Κατάλντι (67′ Ροβέλα), Βεσίνο, Άντερσον, Καστεγιάνος (77′ Ίσακσεν), Τζακάνι (68′ Πέδρο)

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Χάισεν (81′ Μπελότι), Μαντσίνι, Κρίστενσεν, Κάρσντορπ (57′ Αζμούν), Κριστάντε, Παρέδες, Μπόβε (76′ Ελ Σααραουί), Ζαλέβσκι (57′ Σπινατσόλα), Ντιμπάλα (46′ Λορέντσο Πελεγκρίνι), Λουκάκου

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Φιορεντίνα – Μπολόνια 5-4 πεν. (0-0 κ.δ. και παράταση)

Λάτσιο – Ρόμα 1-0 (51′ πεν. Τζακάνι)

10/01 22:00 Μίλαν – Αταλάντα

11/01 22:00 Γιουβέντους – Φροζινόνε

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

03-04/04 Φιορεντίνα – Αταλάντα ή Μίλαν

03-04/04 Λάτσιο – Γιουβέντους ή Φροζινόνε

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!