Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 78 ετών και πλήθος κόσμου αποχαιρεέτησε τον σπουδαίο Γερμανό αστέρα.

Ο «Αυτοκράτορας» πέθανε. Η είδηση ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα (8/1) στις 18:12, o Φραντς Μπεκενμπάουερ πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 78 ετών.

«Λυπούμαστε βαθιά για τον θάνατο του Φραντς Μπεκενμπάουερ, ενός από τους καλύτερους παίκτες του ποδοσφαίρου. Νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ως παίκτης και ως προπονητής, ο “Der Kaiser” ήταν τόσο κομψός όσο και κυρίαρχος. Θα τον θυμόμαστε για πάντα», ανέφερε η Premier League στο X, πρώην Twitter.

Η Bundesliga, τόνισε στο X: «Η οικογένεια της Bundesliga είναι συντετριμμένη από την είδηση του θανάτου του Φραντς Μπεκενμπάουερ. Ένα αληθινό εικονίδιο, τότε, τώρα και πάντα. Αντίο Αυτοκράτορα.»

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) σημείωσε ότι «λυπάται βαθιά για την απώλεια του Φραντς Μπεκενμπάουερ, ενός θρύλου του γερμανικού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου που σημάδεψε μια εποχή και του οποίου η κληρονομιά θα είναι αιώνια.»

Ο παίκτης της Μπάγερν Τόμας Μίλερ, έγραψε στο twitter: «Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου. Αναπαύσου εν ειρήνη, αυτοκράτορα Φραγκίσκο. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι έκανες για το ποδόσφαιρο στη Γερμανία.»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ρεάλ Μαδρίτης: «Η Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρος της και το διοικητικό της συμβούλιο λυπούνται βαθιά για τον θάνατο του Φραντς Μπεκενμπάουερ, ενός από τους μεγαλύτερους θρύλους του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να εκφράσει τα συλλυπητήρια και την αγάπη της στην οικογένειά του, τους συμπαίκτες του, τους συλλόγους του και όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα.»

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!