Ο Σεφτσένκο υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της γενιάς του. Κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα και το σεβασμό όλων των φίλων του ποδοσφαίρου.

Ο Αντρέι Σεφτσένκο γεννήθηκε στην Ουκρανία. Μεγάλωσε έχοντας κατά νου τις φρικτές εικόνες του Τσέρνομπιλ και του πυρηνικού ολοκαυτώματος που σόκαρε την πατρίδα του και όλο τον κόσμο. Εκείνος ήταν από αυτούς που δεν υπέφερε.

Αλλά δεν πέρασε και εύκολα χρόνια. Η οικογένειά του δεν είχε χρήματα. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Εκείνος όλη τη μέρα ήταν στους δρόμους και έπαιζε με τους φίλους του ποδόσφαιρο. Δεν άργησε να ξεχωρίσει. Από τότε είχε ερωτική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Παράλληλα, όμως είχε και ιδιαίτερη σχέση και με την πυγμαχία.

Ωστόσο, στο τέλος “μίλησε” η καρδιά. Γι’ αυτό και διάλεξε το ποδόσφαιρο. Μία επιλογή που έμελλε να καθορίσει τόσο το δικό του μέλλον όσο και των: Ντιναμό Κιέβου, Μίλαν και Τσέλσι.

Σέβας για τον Σεφτσένκο!

Ο Αντρέι Σεφτσένκο ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στα “ντουζένια” του. Τα είχε όλα. Τα έκανε όλα. Ταχύτητα, τελειώματα, τεχνική κατάρτιση, ηγετική παρουσία. Τέτοιοι παίκτες δεν βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο. Αλλά μία στο τόσο.

Ρωτήστε τους φίλους της Ντιναμό Κιέβου και της Μίλαν. Ακόμα πίνουν νερό στο όνομά του. Ο “Σέβα” άφησε εποχή. Παρά το γεγονός πως το πέρασμά του από την Τσέλσι ήταν σύντομο και όχι τόσο επιτυχημένο όσο η καριέρα του στην Ουκρανία και την Ιταλία.

Όπως και να ‘χει ήταν ένα πραγματικό “πυρηνικό όπλο”. Ένας φορ που είχε 1000 και έναν τρόπους για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Και όλα αυτά ξεκίνησαν μια μέρα σαν σήμερα, πριν 43 χρόνια.