Ο ΟΦΗ πάει από το κακό στο χειρότερο και κανείς δεν φαίνεται να... ανησυχεί, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει κινητοποίηση μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ!

Ο ΟΦΗ όχι μόνο δεν ξεκίνησε καλά το 2024. Αλλά έκανε ποδαρικό με «τεσσάρα». Εις βάρος του. Οι Κρητικοί άλλαξαν προπονητή, άλλαξαν χρονιά, όμως, παραμένουν μία ομάδα που αγκομαχεί να κάνει μία φάση μπροστά στην αντίπαλη. Είναι ένα σύνολο που δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι. Άλλωστε οι Θεσσαλονικείς το έχουν αποδείξει πολλάκις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έτσι, έκαναν εκ νέου στην «Τούμπα», επικρατώντας με σκορ 4-0 των φιλοξενούμενων που δεν κατάλαβαν τι τους χτύπησε και δέχτηκαν δύο φορές από δύο γκολ μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ο ΟΦΗ πλέον πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Μιας και όχι μόνο δεν προλαβαίνει τα play offs -όπως έλεγαν το καλοκαίρι οι άνθρωποι του συλλόγου- αλλά έτσι όπως πάει θα έχει πρόβλημα μέχρι και με την παραμονή του στην κατηγορία, αφού έχει να νικήσει από τις 2 Οκτωβρίου. Και τη σπουδαία εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ με σκορ 2-0.

Από τότε και μέχρι σήμερα οι Κρητικοί μετρούν επτά παιχνίδια δίχως νίκη. Ένα σερί που δεν αποκλείεται να μεγαλώσει αν δεν αλλάξουν πολλά και μάλιστα σύντομα με το επόμενο παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ» με τη Λαμία να παίρνει -άτυπα τουλάχιστον- χαρακτήρα τελικού!

ΟΦΗ: Βουλιάζει και κανείς δεν κάνει κάτι!

Έχασε με 4-0 και καλύτερος παίκτης ήταν ο  τερματοφύλακάς του

Ο Νόαμ Μπάουμαν είναι ο νέος κίπερ του ΟΦΗ. Ο Ελβετός με το που πάτησε το πόδι του στο Ηράκλειο κλήθηκε να καλύψει το κενό του Χρήστου Μανδά που πήρε μεταγραφή στη Λάτσιο. Ο 27χρονος κίπερ όχι μόνο είναι καλός, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και καλύτερος από τον Έλληνα τερματοφύλακα που βρίσκεται πλέον στη Ρώμη.

Ο Μπάουμαν σε πολλές περιπτώσεις φέτος έχει δείξει την κλάση και την ικανότητά του. Αν δεν ήταν εκείνος τότε ο ΟΦΗ θα είχε μετρήσει πολλά γκολ. Όπως για καλή ώρα  στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Ο Ελβετός άσσος έπιασε δύο πέναλτι των γηπεδούχων και αν δεν ήταν η άμυνά του… αλλού, τότε θα μπορούσε, ίσως, να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Σίγουρα ο πιο σταθερός και ο πιο καλός παίκτης των Κρητικών.

Χωρίς αρχή, μέση και τέλος

Ο ΟΦΗ δεν ήταν τόσο κακός. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς με ποιον αντίπαλο αγωνιζόταν. Και σε τι κατάσταση ήταν ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Μελ ήταν τακτικά αρκετά καλοί, μέχρι και το 39′. Ωστόσο, από την ώρα και τη στιγμή που δέχτηκαν το πρώτο γκολ από τους γηπεδούχους τότε κατέρρευσαν. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά κυρίως πνευματικά.

Δεν έδειξαν σε καμία φάση του αγώνα ότι πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν τη ζημιά στους παίκτες του Λουτσέσκου. Μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Μία ομάδα που έμπαζε στην άμυνα. Την ίδια ώρα και στιγμή δεν μπορούσε να κάνει ούτε μία οργανωμένη τελική προσπάθεια προς την εστία του Κοτάρσκι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι παίκτες της έχαναν εύκολα τις προσωπικές μονομαχίες.

Αν ο ΟΦΗ δεν αλλάξει μυαλά τότε θα έχει πρόβλημα. Και δη σοβαρό!

Δεν σκοράρει ούτε με… αίτηση

Τα εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν ποτέ μία εύκολη υπόθεση για τον ΟΦΗ. Οπότε μπορεί -εν μέρει- να καταλάβει κάποιος γιατί οι Κρητικοί έμειναν επιθετικά στο μηδέν και γνώρισαν την ήττα με σκορ 4-0. Ωστόσο, η εικόνα τους από τη μέση και μπροστά προβληματίζει. Ναι μεν υπό τις οδηγίες του νέου τους προπονητή οι «μελανόλευκοι» είναι και δείχνουν πιο απειλητικοί και φτάνουν με σχετική άνεση μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Ωστόσο, κάτι… λείπει. Μία μπαλιά, ένας παίκτης, κάτι που θα φέρει την μπάλα στο πλεκτό. Για την ώρα υπό τις οδηγίες του Μελ ο ΟΦΗ ακόμα δεν έχει σημειώσει ούτε ένα τέρμα, μένοντας στο μηδέν με Άρη, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ.

Δεν διορθώνεται τίποτα τον Ιανουάριο!

Οι ομάδες που έχουν πλάνο περιμένουν τον Ιανουάριο, γιατί έχουν κατά νου να κάνουν μερικές διορθωτικές κινήσεις. Όχι πολλές. Παρά μία με δύο, ώστε να γίνουν ακόμα καλύτερες και να κλείσουν τη σεζόν όσο πιο καλά και πιο ψηλά μπορούν. Αυτό στον ΟΦΗ δεν ισχύει. Οι Κρητικοί χρειάζονται extreme make over.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβεί μεσούσης της αγωνιστικής χρονιάς. Και αυτό γιατί οι ελλείψεις είναι πολλές. Οι παίκτες που πρέπει να αποχωρήσουν, αφού έδειξαν τόσες φορές ότι δεν…, είναι ακόμη περισσότεροι. Ναι ο ΟΦΗ μπορεί να κλείσει κάποιες τρύπες στον αγωνιστικό σχεδιασμό μέσα στον Ιανουάριο. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιμένει κανείς… θαύματα.

Ειδικά από την ώρα και τη στιγμή που η διοίκηση του συλλόγου έχει δείξει ότι δεν βάζει πολύ βαθιά το χέρι στη τσέπη.