Με τον Κώστα Σλούκα να μην αγωνίζεται λόγω τραυματισμού, τον Λούκα Βιλντόζα να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και τον Ματίας Λεσόρ να πετυχαίνει μία κρίσιμη βολή, ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ στην Ισπανία.

Με τον Κώστα Σλούκα να μην αγωνίζεται λόγω τραυματισμού, τον Λούκα Βιλντόζα να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και τον Ματίας Λεσόρ να πετυχαίνει μία κρίσιμη βολή, ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ στην Ισπανία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο ματς με τον Γκριγκόνις να ξεκινάει με 5 πόντους και τους «πράσινους» να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα με 9-3. Η Βαλένθια άρχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Και με ένα δικό της σερί 7-0 πέρασε μπροστά «χτυπώντας» στο «ζωγραφιστό», όπου ο Παναθηναϊκός είχε «θέματα» τόσο στην άμυνά του, όσο και στα ριμπάουντ. Οι Ισπανοί πήραν τρεις φορές διαφορές 5 πόντων. Όμως οι παίκτες του «τριφυλλιού» με τους Λεσόρ και Ερνανγκόμεθ «μάζεψαν» το σκορ στον ένα πόντο στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Μπράντον Ντέιβις και Άντερσον έβαλαν τις «νυχτερίδες» μπροστά με 7 πόντους στο 14’ (33-26). Όμως ο Παναθηναϊκός έβγαλε ξανά αντίδραση και με ένα δικό του 8-0 πέρασε μπροστά χάρις στα δύο τρίποντα του Βιλντόζα και το μαχητικό πνεύμα του Κώστα Αντετοκούνμπο (36-37).

Το προβάδισμα άλλαξε ξανά χέρια με τα «χτυπήματα» των Αροστέγι και Οτζελέγιε (τρίποντο), με τους Ισπανούς να πηγαίνουν το σκορ στο 45-40. Όμως ο Γκραντ με 5 προσωπικούς πόντους κι ένα buzzer-beater τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 47-47.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ σοβαρά σε άμυνα κι επίθεση και με δύο τρίποντα του Ντίνου Μήτογλου πήρε προβάδισμα 7 πόντων (54-47). Άλλοι 5 πόντοι του εξαιρετικού Λούκα Βιλντόζα έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +9 (59-50). Όμως ακολούθησε ένα τρίλεπτο μπλακ-άουτ των «πράσινων». Δύο τρίποντα του Χάρπερ που οδήγησαν σε ένα επιμέρους 10-0 και ξανάφεραν τους Ισπανούς μπροστά στο σκορ (60-59).

Ο Βιλντόζα (που έπαιξε και για τον τραυματία Σλούκα) με το τρίτο τρίποντό του έδωσε ξανά προβάδισμα στο «τριφύλλι». Όμως οι «νυχτερίδες» κατάφεραν να ξαναβρούν ρυθμό στην επίθεση και να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +3 (69-66).

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός «κόλλησε» στο σκορ για τεσσεράμισι λεπτά, η Βαλένθια συνέχισε να τον «πληγώνει» κάτω από το καλάθι και η διαφορά ξέφυγε στο +7 για τους Ισπανούς (73-66). Ο Βιλντόζα «ξεκόλλησε» τους «πράσινους» με άλλο ένα μεγάλο τρίποντο (73-69), την ώρα που η άμυνα του «τριφυλλιού» συνέχισε να ανταποκρίνεται καλά, δίνοντας το έναυσμα για την «επιστροφή». Το τρίποντο του Γκριγκόνις απ’ τη γωνία. Κι ένα τρομερό φόλοου του Λεσόρ έστειλαν το παιχνίδι ξανά σε απόλυτη ισορροπία (77-77) στα 2’ 05’’ πριν το φινάλε.

Στα δύο δευτερόλεπτα ο Χάρπερ αστόχησε σε τρίποντο. Κι ο Λεσόρ που πήρε το ριμπάουντ κέρδισε φάουλ απ’ τον Ντέιβις. Ο Γάλλος σέντερ ευστόχησε στη δεύτερη βολή δίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 82-81 και στο διάστημα που απέμενε ο Οτζελέγιε αστόχησε σε τρίποντο της… απελπισίας, με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν μία πολύ μεγάλη νίκη.

Οι λεπτομέρειες

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 47-47, 69-66, 81-82

Οι διαιτητές: Ντιφαλά, Γιόβτσιτς, Σέμες

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Άλεξ Μούμπρου): Χάρπερ 12 (3), Πουέρτο, Ρίβερς 7, Πραντίγια 2, Άντερσον 4, Αροστέγι 5, Τζόουνς 10, Ίνγκλις 7, Γιόβιτς 5 (1), Ρόμπερτσον 6 (2), Ντέιβις 10, Οτζελέγιε 13 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα 19 (5), Μπαλτσερόφσκι, Γκραντ 13 (1), Ναν 7 (1), Λεσόρ 12, Αντετοκούνμπο 5, Γκριγκόνις 11 (2), Ερνανγκόμεθ 4, Μήτογλου 11 (2), Μαντζούκας.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!