To Champions League και το 2023 μας χάρισε πολλά και θεαματικά γκολ. Η επιλογή τους δεν εύκολη ή απλή. Όμως, έγινε.

Το Champions League πάντα προσφέρει ματς γεμάτα εντάσεις και δυνατές μονομαχίες. Παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος ή γενικά στις λεπτομέρειες. Ωστόσο, το θέαμα δεν λείπει ποτέ από καμία περίπτωση και περίσταση.

Ακόμα και όταν όλα κρέμονται από μία κλωστή. Δεν είναι τυχαίο ότι τη σεζόν 2022-2023 τα περισσότερα από τα καλύτερα τέρματα της διοργάνωσης σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των νοκ- άουτ αγώνων.

Γι’ αυτό το λόγο και το www.debut.gr λίγο πριν μας κουνήσει… μαντήλι το 2023 θυμάται με τη σειρά του και σας θυμίζει τα καλύτερα και τα πιο γλυκά «παστέλια» που είδαμε στα «αστέρια».

Πάμε να κάνουμε μαζί την αντίστροφη μέτρηση…

Γκολ νούμερο 5:

Έρλινγκ Χάαλαντ κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ (Φάση ομίλων)

Είναι πραγματικό θηρίο. Τέρας. Όχι μόνο όταν έχει την μπάλα στα πόδια του, αλλά, ακόμη και στον αέρα. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ βάζει το πόδι του, εκεί που άλλοι όσο και αν θέλουν δεν μπορούν να φτάσουν με το κεφάλι τους! Το τελείωμά του ήταν άκρως εντυπωσιακό. Και γι’ αυτό βρίσκεται στη λίστα μας! Δικαίως θα λέγαμε -για να πούμε πρώτη φορά μπράβο στον εαυτό μας-.

Γκολ νούμερο 4:

Ντάργουιν Νούνιες κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (Φάση των «16»)

Δεν είναι και ο μεγαλύτερος σκόρερ που υπάρχει. Όχι μόνο στα αγγλικά γήπεδα, αλλά και στη Λίβερπουλ. Ο Ντάργουιν Νούνιες έχει δείξει πολλάκις ότι είναι ικανός για το καλύτερο μα και για το χειρότερο. Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε ότι αν του βγουν τα πράγματα όπως τα έχει στο μυαλό του τότε μπορεί να νικήσει έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου (Τιμπό Κουρτουά) με μία απλή και απαλή κίνηση του ποδιού του.

Γκολ νούμερο 3:

Βινίσιους Τζούνιορ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (Ημιτελικά)

Τα κάνει όλα με την μπάλα στα πόδια του. Ένας πραγματικός αρτίστας από τη Βραζιλία. Ο Βινίσιους Τζούνιορ έχει δουλέψει πολύ και πλέον τα νούμερά του όσον αφορά τα γκολ του και την εν γένει αποτελεσματικότητά του είναι υψηλά. Ωστόσο, κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι έδειξε ότι μπορεί να γίνει και θεαματικός αν βρει τον χώρο και τον χρόνο!

Γκολ νούμερο 2:

Κέβιν Ντε Μπρούιν κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (Ημιτελικά)

Είναι ο εγκέφαλος της Μάντσεστερ Σίτι. Ο μαέστρος της. Ο Κέβιν Ντε Μπρούιν τις πιο πολλές φορές θέλει να «φτιάχνει» τους συμπαίκτες του με τις κάθετες μπαλιές του και τις σέντρες του. Είναι team player μέχρι… αηδίας. Όμως, στο εκτός έδρας ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης όταν η μπάλα έκαιγε όχι μόνο βγήκε μπροστά αλλά σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ απέναντι στον Τιμπό Κουρτουά.

Γκολ νούμερο 1:

Ρόδρι κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (Προημιτελικά)

Θα μπορούσε εδώ να είναι το γκολ του Τελικού της Πόλης με αντίπαλο την Ίντερ; Για μερικούς ναι. Εμείς όμως, σκεφτήκαμε και βρήκαμε ένα τέρμα που τα είχε όλα από τον Ρόδρι: δύναμη, τεχνική, αποτελεσματικότητα. Ένας από τους καλύτερους μέσους χωρίς την μπάλα στα πόδια. Ωστόσο, με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου έδειξε ότι τα κάνει όλα και… συμφέρει.

https://www.youtube.com/watch?v=vIU-VRS5GVE