Ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ θα αγοράσει το 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 1.2 δις λιρών όπως ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος.

Ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ θα αγοράσει το 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 1.2 δις λιρών, με τη συμφωνία να δίνει στον ιδιοκτήτη της INEOS τον έλεγχο των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων του συλλόγου, ενώ θα έχει λόγο και στο εμπορικό κομμάτι που ελέγχεται από την οικογένεια Γκλέιζερ.

Η συμφωνία επισημοποιήθηκε την Κυριακή με τη σχετική ανακοίνωση των «μπέμπηδων», βάζοντας με αυτό τον τρόπο ένα τέλος στις συνομιλίες των τελευταίων 13 μηνών, για την πιθανή εξαγορά της ομάδας που εδρεύει στο «Ολντ Τράφορντ».

Βάσει των μέχρι τώρα πληροφοριών, η United και η Ineos Sport που ανήκουν στον σερ Τζιμ Ράτκλιφ θα επιβεβαιώσουν ότι αποκτά το ποσοστό έναντι 33 δολαρίων ανά μετοχή (26 λίρες), επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις πηγές του Sky που είχαν αναφερθεί τον περασμένο μήνα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η συμφωνία, η οποία θα έρθει εν μέσω μιας δύσκολης σεζόν για τη Γιουνάιτεντ, θα βρει τον Ράτκλιφ ν΄ αναλαμβάνει τον έλεγχο των ποδοσφαιρικών υποθέσεων του συλλόγου, με το που εγκριθεί η διαδικασία από την Premier League, και η οποία αναμένεται να διαρκέσει από έξι έως οκτώ εβδομάδες.

Θα βάλει το ποσό των 237 εκατ. λιρών στο σύλλογο για επενδύσεις στις υποδομές του, ανεβάζοντας την άμεση δαπάνη του σε περίπου 1.2 δις λίρες, ενώ ο Ράτκλιφ θα υποδείξει δύο εκπροσώπους που θα συμμετάσχουν στη διοίκηση της Γιουνάιτεντ.

Η ανακοίνωση: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταλήγει σε συμφωνία με τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, πρόεδρο της INEOS, για την απόκτηση ποσοστού έως και 25% των μετοχών της εταιρείας.
Η συμφωνία περιλαμβάνει:
-Προσφορά για την απόκτηση έως και 25% όλων των μετοχών της κατηγορίας Α
-Η οικογένεια Γκλέιζερ και οι μέτοχοι της κατηγορίας Α θα λάβουν την ίδια τιμή των 33 δολαρίων ανά μετοχή
-Περαιτέρω επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων στην ομάδα
-Η INEOS αναθέτει την ευθύνη για τη διαχείριση των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων
-Η ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας υπόκειται στη λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων των κανονισμών, συμπεριλαμβανομένης της Premier League.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!