Ο Κριστόφ Γκαλτιέ-πρώην προπονητής της Νις και της Παρί Σεν Ζερμέν μεταξύ άλλων-, αθωώθηκε σήμερα (21/12) από το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας που του είχε ασκηθεί δίωξη για ηθική παρενόχληση και φυλετικές διακρίσεις.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ-πρώην προπονητής της Νις και της Παρί Σεν Ζερμέν μεταξύ άλλων-, αθωώθηκε σήμερα (21/12) από το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας. Όπως είναι γνωστό του είχε ασκηθεί δίωξη για ηθική παρενόχληση και φυλετικές διακρίσεις.
Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει σε βάρος του ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 45.000 ευρώ την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι «δεν ήταν ρατσιστής» και ότι «έπεσε σε παγίδες».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Κανένα από τα δύο αδικήματα δεν έγιναν», εκτίμησε το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας. Η εισαγγελία, από την πλευρά της, επιβεβαίωσε ότι ο Γκαλτιέ «είχε ξεκάθαρα επιδιώξει να μειώσει τον αριθμό των μαύρων και των μουσουλμάνων στην ομάδα της Νις», ιδίως «εκμεταλλευόμενος το Ραμαζάνι», τον μήνα νηστείας στο Ισλάμ.

«Είναι μια αντίδραση ανακούφισης, γιατί αυτές οι αποτρόπαιες κατηγορίες είχαν προκαλέσει σημαντική ζημιά στη ζωή του ως άνδρα και στην επαγγελματική του καριέρα», απάντησε ο Ολιβιέ Μαρτίν, ένας από τους δικηγόρους του Γάλλου προπονητή, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP). Σήμερα είναι μια ολική αποκατάσταση για αυτόν, αλλά είναι και ικανοποίηση για την υπεράσπιση γιατί μπορέσαμε να αποδομήσουμε τα αδικήματα που άδικα επιδίωξε.»

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!