Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά με κάκιστες αποφάσεις στο τέλος δέχτηκε μία πολύ οδυνηρή ήττα, σε ένα ματς που ήταν για 35 λεπτά δικό του!

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα-σοκ από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ, είχε τον έλεγχο, αλλά είδε ένα σπουδαίο «διπλό» να του… γλιστράει από τα χέρια στο φινάλε. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 69-67 από τη Βίρτους στη Μπολόνια, για την 15η αγωνιστική της Euroleague, με το ρεκόρ του να αποκτά αρνητικό πρόσημο (7-8). Στον αντίποδα, οι Ιταλοί «αναρριχήθηκαν» στη δεύτερη θέση (ρεκόρ 11-4), μετά το «στραβοπάτημα» της Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο, απέναντι στην Άλμπα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έλεγχε τη μοίρα της για 35 λεπτά, αλλά κάποιες κακές αποφάσεις του τελευταίου πενταλέπτου έδωσαν «ζωή» στη Βίρτους, η οποία πέτυχε την ανατροπή από το -12 του ημιχρόνου και είδε τον Χάκετ να σημειώνει το μεγαλύτερο καλάθι της βραδιάς, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του…

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος αστόχησε στο νικητήριο τρίποντο στην εκπνοή, οδήγησε την επίθεση των Πειραιωτών με 13 πόντους, ενώ 12 πρόσθεσε ο Μουστάφα Φαλ και 10 (με 11 ριμπάουντ) ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, σε μία βραδιά που ο Τόμας Γουόκαπ έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του (3π. με 1/4δ., 0/2τρ., 1β., 1ασ. και 2 λάθη)…

Από τους Ιταλούς έλαμψαν οι Αϊζάια Κορντινιέ (13π.), Μάρκο Μπελινέλι (12π.) και Όγκνιεν Ντόμπριτς, αλλά ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά…

Η εξέλιξη του αγώνα
Α’ ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» στο πρώτο δεκάλεπτο στην «καρδιά» της ρακέτας της Βίρτους και «ταΐζοντας» τον Φαλ (6π. στο α’ δεκ.) ξέφυγε με νταμπλ σκορ στο 5΄ (7-14), ενώ άντεξε στο… σφυροκόπημα του Κορντινιέ από την περιφέρεια, που έφερε τους Ιταλούς σε απόσταση αναπνοής στο τέλος της περιόδου ((17-19).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ωστόσο, στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα έκανε τη διαφορά για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι κράτησαν τους γηπεδούχους στους 11 πόντους σε αυτό το διάστημα και με τους Λαρεντζάκη-Μπραζντέικις να βρίσκουν το μακρινό σουτ στην επίθεση, έτρεξαν επιμέρους σκορ 11-21, παίρνοντας τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +12 (28-40).

Β’ ημίχρονο

Οι Ιταλοί έβγαλαν αντίδραση στην τρίτη περίοδο, απάντησαν με επιμέρους σκορ 12-5 και στο 24΄ μείωσαν στους πέντε, πριν ο Κάναν δώσει ανάσα από τα 6,75 (40-48). Ο Αμερικανός γκαρντ κράτησε σε απόσταση τον Ολυμπιακό ευστοχώντας σε νέο τρίποντο στο 27΄ (44-51), διατηρώντας την ασφάλεια των Πειραιωτών που απειλούσε ο Μπελινέλι, ενώ Γκος και Μιλουτίνοβ έβαλαν τους πρωταθλητές Ελλάδας στο τελευταίο δεκάλεπτο στο +8 (47-55 στο 30΄).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η βόμβα του Λαρεντζάκη από τα 6,75 διαμόρφωσε με το… καλησπέρα το 53-60 στον… επίλογο, για να ακολουθήσει τεχνική ποινή στον Λούκα Μπάνκι, πριν ο Φαλ γράψει από τη γραμμή των βολών το 55-62 στο 33΄. Ωστόσο, κάποιες λάθος αποφάσεις του Ολυμπιακού και η τεχνική ποινή στον Μιλουτίνοβ έδωσαν «πνοή» στη Βίρτους, η οποία από τα 6,75 βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής στο 35΄ (60-62). Ο Λαρεντζάκης έδωσε «ζωή» με νέο τρίποντο του (60-65), αλλά Χάκετ και Ντόμπριτς είχαν τις λύσεις για το προσπέρασμα των Ιταλών (67-65 στο 37΄). Ο Έλληνας γκαρντ δε λάθεψε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας για νέα ισοφάριση (67-67), αλλά ο Χάκετ είχε πεισμώσει, χάρισε το προβάδισμα (69-67) στα 41΄΄ για τη λήξη, κέρδισε επιθετικό από τον Γουόκαπ και ενώ ο Φαλ είπε «όχι» στον Σενγκέλια με εντυπωσιακό μπλοκ, ο Λαρεντζάκης δεν ευστόχησε στο νικητήριο τρίποντο…

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 28-40, 47-55, 69-67
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαβόρ, Περούγκα, Νέντοβιτς

Οι συνθέσεις

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Λούκα Μπάνκι): Κορντινιέ 13 (2). Λούντμπεργκ 5. Μπελινέλι 12 (2). Παγιόλα 3 (1). Ντόμπριτς 10 (2). Κέικοκ 7, Σενγκέλια 6, Χάκετ 8 (1), Πολονάρα 2, Ντάνστον 3, Αμπάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3, Γουίλιαμς-Γκος 2, Κάναν 6 (2), Λαρεντζάκης 13 (3), Φαλ 12, Παπανικολάου 5 (1), Μπραζντέικις 5 (1), Πίτερς 7, Πετρούσεφ 4, Μιλουτίνοβ 10, ΜακΚίσικ.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!