Ο Ματίας Αλμέιδα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ΑΕΚ πρέπει να τα κλειδώνει αυτά τα παιχνίδια και πως πρέπει να συνεχίσει να κινείται στον ίδιο δρόμο.

Ο Ματίας Αλμέιδα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ΑΕΚ πρέπει να τα κλειδώνει αυτά τα παιχνίδια και πως πρέπει να συνεχίσει να κινείται στον ίδιο δρόμο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα:

Για το αν θεωρεί πως η ΑΕΚ είχε έλλειψη καθαρού μυαλού παρότι ήλεγχε το ματς:

«Ξεκινήσαμε καλά, με ένα γκολ. Ήμασταν επιθετικογενείς, δυναμικοί, γρήγοροι, προηγηθήκαμε 0-2 και ο αντίπαλος περίμενε. Με το πέρασμα των λεπτών χάναμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ήρθε άλλο ένα πέναλτι και το παιχνίδι άνοιξε. Στο δεύτερο μέρος συνεχίσαμε να έχουμε τον έλεγχο, προσπαθήσαμε να σκοράρουμε κι άλλο γκολ.

Το ποδόσφαιρο είναι έτσι, στις λίγες ευκαιρίες που είχε ο αντίπαλος το εκμεταλλεύτηκε. Είναι κάτι που έχει συμβεί σε αρκετά ματς, πολλές ενέργειες για να σκοράρουμε, όπου αν τις εκμεταλλευόμασταν κυρίως στο πρώτο μέρος θα τελειώναμε το παιχνίδι νωρίτερα».

Για το τι πρέπει να διορθώσει η ΑΕΚ ενόψει της συνέχειας:

«Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στα τελειώματα. Εμείς ήρθαμε εδώ για τη νίκη. Η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, πίεσε, έκλεψε μπάλες, έβαλε τον αντίπαλο στο δικό του μισό, ήλεγχε το ματς, είχε περισσότερα κόρνερ, είχε ξεκάθαρες φάσεις για να σκοράρει και πρέπει να συνεχίσει έτσι.

Είμαστε σε καλό δρόμο, μπορεί να είμαστε συνηθισμένοι να κερδίσουμε και κάθε ισοπαλία να μοιάζει σαν ήττα αλλά δεν είναι έτσι. Απέναντί μας είναι ένας αντίπαλος και ένας προπονητής που μελετάει το παιχνίδι και παίκτες που δίνουν το μάξιμουμ. Κάθε φορά μια ομάδα που παίρνει ισοπαλία το γιορτάζει σαν νίκη. Είναι φυσιολογικό.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και να ξέρουμε ότι αυτά τα ματς να τα τελειώνουμε νωρίτερα και να τα κλειδώνουμε. Πάντα υπάρχουν πράγματα προς διόρθωση. Θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε το 2023 και να είμαστε ανάμεσα στους πρώτους».

Για τις διαφορές που είδε όσον αφορά τον Παναιτωλικό σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου:

«Αναλύω πρώτα από όλα τη δική μου ομάδα. Η διαφορά ήταν σε ένα γκολ. Σε αυτό βάλαμε δύο, στο προηγούμενο βάλαμε τρία. Αν σήμερα είχαμε βάλει τρία θα είχαμε μάλλον κερδίσει. Ο Παναιτωλικός έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του.

Μετά την ισοπαλία παίρνει αυτοπεποίθηση. Μετά την ισοφάριση πατούσε περισσότερο την περιοχή. Ο αντίπαλος έκανε το δικό του παιχνίδι και το σέβομαι. Εμείς ήρθαμε να κάνουμε το δικό μας που το πετύχαμε στο πρώτο μέρος.

Προσπαθήσαμε για τη νίκη ως το τέλος, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα, ο οποίος βελτιώνεται. Από την άλλη βέβαια πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να καταλάβουμε ότι τα παιχνίδια τελειώνουν μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Για το πως πρέπει να διαχειριστεί η ΑΕΚ τη νέα απώλεια:

«Πρέπει να λειτουργήσουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν αλλάζει κάτι για μένα ανάλογα με το αποτέλεσμα. Αφιερώνουμε τον ίδιο χρόνο, το ίδιο πάθος, την ίδια αγάπη και τον ίδιο σεβασμό στον αντίπαλο. Τα λάθη μπορεί να μας βοηθήσουν για να το διορθώσουμε, αλλά αν είχαμε μετατρέψει τις ευκαιρίες σε γκολ αυτή η συνέντευξη Τύπου θα είχε διαρκέσει δύο λεπτά.

Αν αναλύσουμε το παιχνίδι η ΑΕΚ ήταν ανώτερη. Πρέπει να επιμείνουμε στο δικό μας τρόπο παιχνιδιού όπως πέρυσι. Πέρυσι ήμασταν εννιά βαθμούς πίσω τέτοια περίοδο. Σε σύγκριση με πέρυσι έχουμε βελτιωθεί. Πάντα θα προσπαθώ να βρω τη θετική πλευρά στις δύσκολες στιγμές. Τη μέρα που δεν θα το αισθάνομαι έτσι θα αφιερωθώ σε κάτι άλλο».

Για το αν περιμένει επιστροφές παικτών ενόψει Πανσερραϊκού:

«Εμείς ήρθαμε προσπαθώντας να κάνουμε κάποιες αλλαγές, κάποιοι που ήταν εκτός επανήλθαν. Τα παιχνίδια ήταν συνεχόμενα. Θα ήταν εύκολο να έρθω εδώ και να χρησιμοποιήσω δικαιολογίες. Εμείς παίζουμε πάντα με το ίδιο στυλ με όσους είναι διαθέσιμοι.

Έχουμε ένα άλλο παιχνίδι σε δύο μέρες. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε να δουλέψουμε ούτε να κάνουμε πολλές αλλαγές. Είναι κάποια πράγματα που κάνουμε πολύ καλά, σε άλλα υπάρχει κάποιο λάθος. Ο Μουκουντί μου ζήτησε αλλαγή λόγω ενός πόνου στον αστράγαλο. Είναι πράγματα που συμβαίνουν».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!