Στην απόκτηση του Βλάντο Γιάνκοβιτς προχώρησε η Καρδίτσα ενόψει της συνέχειας στη Basket League.

Στην απόκτηση του Βλάντο Γιάνκοβιτς προχώρησε η Καρδίτσα.

Ο 32χρονος φόργουορντ, που πέρυσι αγωνίστηκε στην ΑΕΚ αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Καρδίτσας να παραμείνει στη Basket League.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό είναι το δεύτερο «χειμερινό» απόκτημα της ομάδας μετά τον Τέβιν Μακ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σημαντική ενίσχυση για τον Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ

Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την προσθήκη του Βλάντο Γιάνκοβιτς στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας.

Η εμπειρία, η ποιότητα και η προσωπικότητα του Ελληνοσέρβου φόργουορντ, θα αποτελέσουν πολύ σημαντικά στοιχεία στην πορεία της ομάδας στο υπόλοιπο της σεζόν στη Basket League.

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς είναι 33 ετών (γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου του 1990) με ύψος 2.02 μ. Είναι γιος του αδικοχαμένου άσου Μπόμπαν Γιάνκοβιτς,. Το 2005 σε ηλικία 15 ετών, εντάχθηκε στην παιδική ομάδα του Πανιωνίου, με την οποία έδειξε από την πρώτη στιγμή το μεγάλο του ταλέντο. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Α1 Εθνική το 2017, ενώ παρέμεινε στον Πανιώνιο μέχρι το 2013, με εξαίρεση το διάστημα στο οποίο αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μέγκα στη Σερβία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ολοκληρώνοντας μια μακρά και πολύ επιτυχημένη παρουσία στον Πανιώνιο, το 2013 υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο αγωνίστηκε για τρεις σεζόν (2013-2016), κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδας το 2014, καθώς και τρία Κύπελλα Ελλάδας (2014,2015,2016), ενώ στην Ευρωλίγκα, έφτασε τρεις φορές στους «8» της διοργάνωσης.

Το 2016-17 ξεκίνησε τη σεζόν με την Ισπανική Βαλένθια, όμως ολοκλήρωσε τη χρονιά με τη φανέλα του Άρη Θεσσαλονίκης. Επιστροφή στην Ισπανία το 2017, αυτή τη φορά για την Ανδόρα με την οποία αγωνίστηκε σε όλη τη σεζόν.

Τη σεζόν 2018-19 ήταν κορυφαίος του Χολαργού στην πρώτη του εμφάνιση στην Α1 Εθνική, ενώ την επόμενη χρονιά 2019-20 φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, με την οποία αγωνίστηκε για δυο σεζόν μέχρι το 2021, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας και φτάνοντας έως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

To 2021-22 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ, ενώ στην προηγούμενη σεζόν, εντάχθηκε στα μέσα της περιόδου στην ΑΕΚ, με την οποία αγωνίστηκε σε 12 αγώνες πρωταθλήματος και 9 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνολικά μετράει 309 εμφανίσεις, 2.451 πόντους και 1.207 ριμπάουντ στη Basket League, 66 αγώνες με 359 στην Ευρωλίγκα, 18 αγώνες και 125 πόντους στο Γιούροκαπ και 45 συμμετοχές και 333 πόντους στο BCL με απολογισμό 1 πρωτάθλημα Ελλάδας και 4 Κύπελλα Ελλάδας.

Καλωσορίζουμε το Βλάντο στον Α.Σ.Καρδίτσας Ιαπωνική και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες με την ομάδα μας».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!