Κεκλεισμένων όλες οι αναμετρήσεις για δύο μήνες ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την οπαδική βία.

Χωρίς την παρουσία φιλάθλων, θα διεξάγονται για τους επόμενους δύο μήνες, οι αγώνες της Super League. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που προέκυψαν μετά την -υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη- σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών του περασμένου Σαββάτου (9/12). οπαδική βία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Μαρινάκης, το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024, ενώ θα επεκταθεί και στις αναμετρήσεις των ομάδων Β`, που ανήκουν στις ΠΑΕ της Super League και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της SL2. Παράλληλα, ο κ Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι το μέτρο «κεκλεισμένων των θυρών», θα ισχύσει κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων, σημειώνοντας μάλιστα, ότι η πρώτη σχετική απόφαση αφορά τον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα, το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης (14/12, 22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». οπαδική βία.

Εξήγησε μεταξύ άλλων ποιες είναι οι τρεις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα μετά από την ολοκλήρωση του διμήνου.

Συγκεκριμένα, μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα εξεταστεί η τήρηση των ακόλουθων προϋποθέσεων:

  1. Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχων τους και αξιοποίηση του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές.
  2. Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.
  3. Επιπρόσθετα μέσα στο διάστημα των δύο αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν των όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!