Η ομάδα-θαύμα της Τζιρόνα νίκησε την Μπαρτσελόνα και προσπέρασε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κούρσα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Μία ομάδα που πριν από δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Β΄ κατηγορία και που δεν έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο στην ιστορία της, βρίσκεται στην πρώτη θέση της La Liga μετά από 16 αγωνιστικές.

Η ομάδα-θαύμα της Τζιρόνα νίκησε τη Μπαρτσελόνα (για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα) 4-2 στο Μονζουϊκ, και προσπέρασε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κούρσα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Με τον θαυματοποιό Μίτσελ (απλή συνωνυμία με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού) στον πάγκο της, η Τζιρόνα θριάμβευσε στο τοπικό ντέρμπι της Καταλονίας και οι φίλοι της ζουν στιγμές που ούτε καν τολμούσαν να φανταστούν την άνοιξη του 2022.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Τότε που η ομάδα τους τερμάτιζε μόλις 6η στο πρώταθλημα της Segunda, αλλά κατόρθωνε μέσω των play off να ανεβεί στα «σαλόνια» της La Liga. Ο Ουκρανός Ντόβμπικ (12΄), δύο Ισπανοί ο Μιγκέλ Γκουτιέρεθ (40΄), ο Βάλερι Φερνάντεθ (80΄) και ο βετεράνος Ουρουγουανός Στουάνι (90+5΄) υπεγραψαν αυτήν την ιστορική στιγμή.

Για τη «Μπάρτσα» είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Λεβαντόφσκι (19΄), ο Γκιντογκάν έγραψε το 2-3 στο 91΄ και λίγο αργότερα ο «Λέβα» έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ της 16ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:

Χετάφε-Βαλένθια 1-0 (87΄ Μαγιοράλ)
Αλαβές-Λας Πάλμας 0-1 (31′ Ροντρίγκες)
Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (66′ Ρουϊμπάλ-53′ Μπέλιγχαμ)
Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ 0-3 (38΄ Μερίνο, 41΄ Θουμπιμέντι, 45+4΄ Κούμπο)
Μαγιόρκα-Σεβίλη 1-0 (11΄ Λάριν) Μπαρτσελόνα – Τζιρόνα 2-4
Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία 2-1 (17′ Μοράτα, 22′ Κορέα-62′ Μπαπτιστάο)
Γρανάδα-Αθλέτικ Μπιλμπάο -Διακοπή-
Κάντιθ-Οσασούνα 1-1 (19΄ Μάρτι – 70΄πεν. Μπούντιμιρ)
Μπαρτσελόνα-Τζιρόνα 2-4 (19΄ Λεβαντόφσκι, 90+2΄ Γκιντογκάν- 12΄ Ντόβμπικ, 40΄ Γκουτιέρεθ, 80΄ Φερνάντεθ, 90+5΄ Στουάνι)
Ράγιο Βαγεκάνο-Θέλτα 11/12 Μπαρτσελόνα – Τζιρόνα 2-4

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!