Τη συμμετοχή αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι, αποφάσισε να επιτρέψει η ΔΟΕ. 

Τη συμμετοχή αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι, αποφάσισε να επιτρέψει η ΔΟΕ.  Ολυμπιακοί Αγώνες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι αθλητές/τριες των δύο χωρών -που τελούν υπό καθεστώς αποκλεισμού μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022- θα μπορούν να μετάσχουν ως ουδέτεροι/ες, αποκλειστικά σε ατομικά αγωνίσματα και υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υποστηρίξει ενεργά την εισβολή. Ολυμπιακοί Αγώνες

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η ΔΟΕ ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή της ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι θα πρέπει να κερδίσουν την πρόκριση μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται για κάθε άθλημα, προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο «Παρίσι 2024». Οπως διευκρινίζεται, μέχρι στιγμής μόνο οκτώ αθλητές/τριες από τη Ρωσία και τρεις από τη Λευκορωσία έχουν κερδίσει την πρόκρισή τους, σε αντίθεση με περίπου 60 Ουκρανούς.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ αποφάσισε ότι Μεμονωμένοι Ουδέτεροι Αθλητές, που έχουν προκριθεί μέσω των υπαρχόντων συστημάτων πρόκρισης των Διεθνών Ομοσπονδιών, θα κηρυχθούν επιλέξιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που υπογραμμίζονται παρακάτω. Μεμονωμένοι Ουδέυτεροι Αθλητές είναι αθλητές με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!