Το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ολλανδία υπέβαλαν κοινή υποψηφιότητα στη FIFA για τη διοργάνωση του Μουντιάλ Γυναικών το 2027, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (8/12) οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών.

Το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ολλανδία υπέβαλαν κοινή υποψηφιότητα στη FIFA για τη διοργάνωση του Μουντιάλ Γυναικών το 2027, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (8/12) οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών.

Οι τρεις χώρες θα διαγωνιστούν με τη Βραζιλία για τη διοργάνωση του τουρνουά αφού η χώρα της Νότιας Αμερικής υπέβαλε πρόταση τον περασμένο μήνα. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό εξέφρασαν επίσης το ενδιαφέρον τους.

Οι ομοσπονδίες-μέλη είχαν προθεσμία μέχρι σήμερα (8/12) να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους στη FIFA. Η Νότια Αφρική είχε επίσης υποβάλει σχετική πρόταση. Ωστόσο, αποσύρθηκε τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι ήταν καλύτερο να παρουσιάσει μια «καλά προετοιμασμένη πρόταση» για τη διοργάνωση του 2031. Μουντιάλ

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Οι εκτενείς και λεπτομερείς διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών ομοσπονδιών μαζί με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών κυβερνήσεων, χρονολογούνται από το 2021», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (KNVB).

«Αυτό έχει οδηγήσει σε ευθυγράμμιση γύρω από την πεποίθηση ότι οι τρεις χώρες μας είναι σε καλή θέση για να διοργανώσουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών FIFA 2027 απαράμιλλης ποιότητας και απήχησης».

Η FIFA θα οργανώσει στη συνέχεια επιτόπιες επισκέψεις επιθεώρησης στις υποψήφιες χώρες τον Φεβρουάριο πριν οριστούν οι οικοδεσπότες τον Μάιο από το Συνέδριο της FIFA.

Το τουρνουά του 2023 διοργανώθηκε από κοινού από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία φέτος, με την Ισπανία να κερδίζει την Αγγλία στον τελικό.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!