Διπλασιασμό των ελέγχων σε συνολικά 10.0000 γαλλικά ξενοδοχεία και εστιατόρια από τώρα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, με στόχο την καταστολή της απάτης, ανακοίνωσε σήμερα (6/12) η υπουργός Τουρισμού της Γαλλίας Ολιβιά Γκρεγκουάρ.

Διπλασιασμό των ελέγχων σε συνολικά 10.0000 γαλλικά ξενοδοχεία και εστιατόρια από τώρα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, με στόχο την καταστολή της απάτης, ανακοίνωσε σήμερα (6/12) η υπουργός Τουρισμού της Γαλλίας Ολιβιά Γκρεγκουάρ. Οι τιμές, ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία, παρουσιάζουν ήδη απότομες αυξήσεις για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου- 11 Αυγούστου 2024).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή μιας διανυκτέρευσης στο Ιλ ντε Φρανς αυξήθηκε από 169 ευρώ τον Ιούλιο του 2023 σε 699 ευρώ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με έκθεση που καταρτίστηκε τον Σεπτέμβριο από το γραφείο τουρισμού και συνεδρίων του Παρισιού. Και παρόμοια επίπεδα αύξησης παρατηρούνται σε πλατφόρμες ενοικίασης όπως η Airbnb.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Ούτε στο Λονδίνο, ούτε στο Ρίο, ούτε καν στο Πεκίνο, δεν υπήρξε ποτέ έλεγχος των τιμών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων», σημείωσε η Ολιβιά Γκρεγκουάρ σήμερα (6/12) στο Sud Radio. «Στη Γαλλία, οι τιμές για τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία καθορίζονται ελεύθερα», ανέφερε η υπηρεσία καταστολής της απάτης (DGCCRF).

Ο οργανισμός έχει αναπτύξει «ένα συγκεκριμένο σύστημα ελέγχων, διαδικτυακά και επιτόπου, του ευρύτερου τομέα της φιλοξενίας (ξενοδοχεία, κέντρα και παραθεριστικά χωριά), κατά τη διάρκεια μεγάλων αθλητικών γεγονότων», όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, το ράγκμπι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στο πλαίσιο αυτό, «περισσότερες από 1.700 εγκαταστάσεις έχουν ήδη ελεγχθεί το 2023, ιδιαίτερα εκείνες που υπόκεινται σε αναφορές ή είναι ήδη γνωστές στις υπηρεσίες».

Μεταξύ των προβλημάτων που επισημάνθηκαν: η αδυναμία εμφάνισης τιμών εκτός και εντός των εγκαταστάσεων, η αδυναμία παροχής σημειώσεων. Αποτελέσματα που οδηγούν την κυβέρνηση να επιταχύνει τους ελέγχους.

«Το 2023, είχαμε 4.300 επιθεωρήσεις στη Γαλλία. Θα γίνουν 10.000 μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα υπερδιπλασιάσουμε τους ελέγχους», ανέφερε η Ολιβιά Γκρεγκουάρ.

Οι έλεγχοι αυτοί θα αφορούν ξενοδοχεία, επιπλωμένες ενοικιάσεις, κάμπινγκ, εστιατόρια, καφετέριες, φορτηγά τροφίμων κ.λπ. Θα πραγματοποιούνται σε καταστήματα, σε επαγγελματικούς ιστότοπους και σε διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι «900 υπάλληλοι» της DGCCRF, ή «το ένα τρίτο του συνολικού εργατικού δυναμικού αυτής της διοίκησης, θα κινητοποιηθούν για τον έλεγχο των τιμών, την υγεία και την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!