Ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει στο debut.gr για τα όσα -αγωνιστικά- συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και κυρίως τα όσα -έξω αγωνιστικά- είδαμε την Κυριακή στο Βόλο.

Τέσσερις ομάδες στο Κόνφερενς; Αμέ, γιατί όχι; Άλλωστε για εκεί είμαστε. Αυτό σκεφτόμουν συνεχώς, μετά τη -σχεδόν- αποτυχημένη Πέμπτη (30/11) των ελληνικών συλλόγων στην Ευρώπη! Αυτοί είμαστε

Πέραν του ΠΑΟΚ, που πραγματικά κάνει παρέλαση στον 7ο όμιλο, οι υπόλοιποι μας απογοήτευσαν. Ίσως όχι η ΑΕΚ, καθώς η Ένωση ήταν καλύτερη από την Μπράιτον. Μόνο που στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει απαραίτητα ο καλύτερος. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αποτελεί το κορυφαίο άθλημα.

Ο Ολυμπιακός; Ότι και να πούμε λίγο. Έφαγε πεντάρα στο ρελαντί, άμυνα δεν υπήρχε, ή καλύτερα… γενικά δεν υπήρχε! Ο Παναθηναϊκός; Μη σας κολακεύει το 3-2, καλύτερα να δείτε το 3-0. Εκεί όπου το σύνολο του Γιοβάνοβιτς υπέφερε. Ναι, έβγαλε αντίδραση, όμως η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου έμοιαζε με… τρικυμία!

Για εκεί είμαστε!

Θαρρώ δεν είμαι ο μοναδικός που σκέφτηκε το παραπάνω, κατά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (30/11). Δυστυχώς, γιατί μόνο δυστυχώς υπάρχει σε αυτή την περίπτωση, για εκεί είμαστε, για το Κονφερενς.

Θα πουν κάποιοι «Μα η ΑΕΚ είχε δύσκολη κλήρωση, ο Παναθηναϊκός και αυτός δεν μπορούσε πολλά και ο Ολυμπιακός είναι νέα ομάδα.» Ναι σύμφωνοι, αλλά στο τώρα ζούμε, με τα τωρινά δεδομένα πορευόμαστε. Φέτος, με την εικόνα των ομάδων και την -εκάστοτε- κλήρωσή τους, για Κονφερενς είμαστε!

Και αυτό όμως, μη το έχετε δεδομένο! Όχι επειδή είναι υψηλό το επίπεδο, αλλά επειδή αρχικά χρειάζεται από τις ομάδες η εξασφάλιση της 3ης θέσης (όλες έχουν το πάνω χέρι αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί), και, έπειτα, η πρόκριση στον γύρο των Playoffs, εκεί όπου η κληρωτίδα θα φέρει τις ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση των ομίλων του Κονφερενς.

Αυτοί είμαστε…

Πάμε και στα της Κυριακής, στα του Βόλου. Αίσχος; Ντροπή; Ξεφτίλα ; Ή μήπως, μια από τα ίδια και «τι πιο σύνηθες»; Ναι συμφωνώ, οι γραμμές του VAR στο 3ο γκολ του Ολυμπιακού (Ελ Κααμπί) δείχνουν μια καθαρή φάση -έπαιξαν μέχρι και στο εξωτερικό-, όμως δε δικαιολογούν τα υπόλοιπα!

Για ακόμη μια φορά οι οπαδοί των Πειραιωτών έδειξαν το… ποιον τους. Ναι ναι ξέρω, όλες οι ομάδες έχουν από αυτούς (τρέφονται από αυτούς θα έλεγα!). Όμως σχολιάζουμε το συγκεκριμένο συμβάν. Για ακόμη μια φορά έδειξαν πως δεν μπορούν να… χάνουν, γιατί περί ήττας πρόκειται το 2-2 με τον κάκιστο (με όλο το σεβασμό) φέτος Βόλο.

Για ακόμη μια φορά επιβεβαίωσαν όλους εμάς που συνεχώς φωνάζουμε πως «Αυτοί είμαστε!». Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι λόγοι πολλοί, κυρίως ένας, ο προφανής, ότι όλα αυτά συμβαίνουν με τις ευλογίες των διοικήσεων των συλλόγων, της αστυνομίας, και φυσικά, της κυβέρνησης…

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!