Εντός έδρας αγωνίζονται η ΑΕΚ και το Περιστέρι, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

Εντός έδρας αγωνίζονται η ΑΕΚ και το Περιστέρι, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Basketball Champions League. H αήττητη ΑΕΚ υποδέχεται την Τρίτη (5/12, 19:30) την ιταλική Σάσαρι για τον 4ο όμιλο και στόχο έχει την κατάληψη της πρώτης θέσης και την απευθείας πρόκριση στη φάση των «16», μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Το Περιστέρι αντιμετωπίζει την Τετάρτη (6/12, 19:30), στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου», τη γαλλική Λε Μαν, με την οποία ισοβαθμεί στην 2η θέση του 1ου ομίλου, αλλά στον πρώτο γύρο οι Γάλλοι είχαν επιβληθεί με +28 των «κυανοκίτρινων». Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη θέλουν νίκη πάση θυσία απέναντι στη Λε Μαν κι ενώ στην 6η και τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την πρωτοπόρο του 1ου ομίλου, Μάλαγα. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη και την τρίτη θέση κάθε ομίλου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στην φάση του Play-In για την πρόκριση στο “Top-16”.

Αναλυτικά:

Την ιταλική Σάσαρι υποδέχεται η ΑΕΚ την Τρίτη (5/12, 19:30), στο πλαίσιο της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League. Η Ένωση αφήνει πίσω της την ήττα από τον Προμηθέα στην Πάτρα (100-95) για την 9η αγωνιστική της Basket League και επικεντρώνεται στην Ευρώπη, όπου παραμένει αήττητη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και επικεφαλής του 4ου ομίλου. Οι παίκτες του Ζόαν Πλάθα είχαν επικρατήσει με 86-64 της Πρωταθλήτριας Πολωνίας, Κινγκ Στσέτσιν, για την 4η αγωνιστική και απέναντι στη Σάσαρι αναζητούν το 5 στα 5. Η Σάσαρι έχει ρεκόρ 1-3 και ισοβαθμεί με την Κινγκ Στσέτσιν, ενώ στη 2η θέση του 4ου ομίλου βρίσκεται η γερμανική Λούντβιχσμπουργκ με 2-2, την οποία αντιμετωπίζουν οι «κιτρινόμαυροι» εκτός έδρας για την 6η και τελευταία αγωνιστική, στις 20 Δεκεμβρίου. Στο άλλο ζευγάρι της 5ης αγωνιστικής, η Κινγκ Στσέτσιν υποδέχεται τη Λούντβιχσμπουργκ την Τετάρτη (6/12).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Εντός έδρας αγωνίζεται και το Περιστέρι για την 5η αγωνιστική. Οι «κυανοκίτρινοι» υποδέχονται την Τετάρτη (6/12) στις 19:30, τη γαλλική Λε Μαν, με την οποία ισοβαθμούν στη 2η θέση του 1ου ομίλου, με ρεκόρ 2-2. H εκτός έδρας νίκη τους στην Ουγγαρία επί της Φάλκο Σομπατέλι, με 87-90, διατήρησε τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη σε τροχιά πρόκρισης στη φάση των «16». Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων θα προκριθούν απευθείας στην Φάση των «16».

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη και την τρίτη θέση κάθε ομίλου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στην φάση του Play-In για την πρόκριση στο “Top-16”. H υπόθεση νίκη, λοιπόν είναι… μονόδρομος για το Περιστέρι στο «Ανδρέας Παπανδρέου», κι ενώ στην 6η και τελευταία αγωνιστική οι «κυανοκίτρινοι» υποδέχονται, στις 19 Δεκεμβρίου την πρωτοπόρο Μάλαγα (3-1). Στον πρώτο γύρο, το Περιστέρι είχε ηττηθεί με μεγάλη διαφορά στη Γαλλία από τη Λε Μαν και συγκεκριμένα με 96-68. Στην Basket League, το Περιστέρι δεν αντιμετώπισε πρόβλημα (90-57) απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών και πλέον έχει ρεκόρ 5-4. Στο άλλο ματς της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, η Μάλαγα φιλοξενεί στην Ισπανία τη Φάλκο Σομπατέλι.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στον 1ο και τον 4ο όμιλο του Basketball Champions League, στους οποίους μετέχουν το Περιστέρι και η ΑΕΚ, αντίστοιχα, έχει ως εξής:

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5-6/12/2023)

1ος ΌΜΙΛΟΣ

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-Λε Μαν (Γαλλία) 19:30
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Φάλκο Σομπατέλι (Ουγγαρία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.
Ουνικάχα Μάλαγα 3-1 7
Περιστέρι 2-2 6
Λε Μαν 2-2 6
Φάλκο Σομπατέλι 1-3 5

4ος ΌΜΙΛΟΣ

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου

ΑΕΚ-Σάσαρι (Ιταλία) 19:30

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου

Κινγκ Στσέτσιν (Πολωνία)-Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.
ΑΕΚ 4-0 8
Λούντβιχσμπουργκ 2-2 6
Κινγκ Στσέτσιν 1-3 5
Σάσαρι 1-3 5

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!