Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει μπει με... φόρα στη σεζόν και δεν φαίνεται να έχει όρεξη για αστεία, όντας εκπληκτικός με τους Ντένβερ Νάγκετς.

To καλοκαίρι που μας πέρασε οι Ντένβερ Νάγκετς πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους. Έχοντας φυσικά κορυφαίο τον Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος σέντερ προερχόταν από δύο σερί κατακτήσεις τού τίτλου τού MVP, το οποίο πέρσι τού πήρε ο Τζόελ Εμπίντ. Γεγονός όμως που δεν τον επηρέασε καθόλου αφού κατάκτησε το πρωτάθλημα.

Φέτος, έχει βαλθεί ξανά να μας υπενθυμίζει πως είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Για πολλούς ακόμα και ο κορυφαίος. Κρατά το Ντένβερ στην τριάδα της Δύσης και ο ίδιος γράφει εξωπραγματικά νούμερα που αγγίζουν το triple-double. Είναι ξεκάθαρο πως ο «Joker» δεν έχει καμία όρεξη για αστεία. Παρότι το καλοκαίρι δεν έμοιαζε να ασχολείται και πολύ με την… σπυριάρα.

Η δήλωση του Πόρτερ για τον Γιόκιτς που λέει πολλά

«Στην αρχή της καριέρας μου στους Νάγκετς, ο Γιόκιτς δεν ήταν τόσο καλός. Δεν τον ένοιαζε δηλαδή τόσο πολύ. Κάθε χρόνο όμως βελτιωνόταν. Ακόμη και μετά τη χρονιά που πήρε το βραβείο του MVP, έγινε καλύτερος και το ξανακέρδισε.

Τότε έγινε back-to-back MVP. Τώρα είναι καλύτερος από τότε που κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Όταν πήγε στη Σερβία τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι έπινε έξι μπύρες τη μέρα. Είμαι σίγουρος πως δεν ακούμπησε μπάλα εκείνες τις ημέρες». Λόγια του συμπαίκτη του στους Νάγκετς, Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ.

https://www.youtube.com/watch?v=xQbEmcAUNss

Λόγια που δεν προξενούν καμία εντύπωση. Στους πανηγυρισμούς του πρωταθλήματος, ο Γιόκιτς ήταν έτοιμος να μην πάει καν στην παρέλαση για τον τίτλο. Μόνο και μόνο για να επιστρέψει το συντομότερο στη Σερβία. Όταν εν τέλει τα… κατάφερε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν πως δεν θα ακουμπούσε μπάλα μπάσκετ.

Οι μέρες του Σέρβου ήταν γεμάτες… πάρτι, ξεκούραση και φυσικά ιππασία. Κι όμως, όλα αυτά δεν τον εμπόδισαν να εμφανιστεί πανέτοιμος στην έναρξη της σεζόν. Κάτι παραπάνω από έναν μήνα μετά, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι. Την ώρα που άλλοι ανταγωνιστές του… έλιωναν στα παρκέ για να προπονούνται ώστε να μείνουν σε φόρμα. Πόσο… Γιόκιτς κατάσταση πραγματικά.

Μην ακούτε τον… θόρυβο

Τα εξωπραγματικά που κάνει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στα 39 του. Οι εξαιρετικοί Σέλτικς, οι τρομεροί Τίμπεργουλβς, αλλά και ο Αντετοκούνμπο, μπορούμε να πούμε πως εν μέρει έχουν επισκιάσει τον Σέρβο. Ο οποίος με τη σειρά του είναι απλά εντυπωσιακός.

Για του λόγου το αληθές οδηγεί το ΝΒΑ σε συνολικούς πόντους (579), ριμπάουντ (255) και ασίστ (196). Παράλληλα καταγράφει 29 πόντους, 12,8 ριμπάουντ και 9,8 ασίστ. Άλλη μία φορά κοντά σε triple-double. Noύμερα που αν παραμείνουν έτσι μπορούν να του χαρίσουν άλλο ένα MVP.

https://twitter.com/Ballislife/status/1731343695750791672

Είναι απίστευτο πως ένας παίκτης με τα… χαρακτηριστικά του μπορεί να είναι τόσο κυριαρχικός. Και μάλιστα απέναντι σε αθλητές που… ζούνε στα γυμναστήρια για να είναι πανέτοιμοι. Εκείνος όμως είναι χτισμένος διαφορετικά. Παίζει το μπάσκετ του, στηρίζεται στο μυαλό του και απλά αφήνει τους άλλους να κάνουν «θόρυβο», έχοντας έναν και μοναδικό στόχο. Το back-to-back με το Ντένβερ…