Ο Προμηθέας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει έντονα παράπονα για τη μετάδοση του αγώνα.

Ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε της ΑΕΚ με 100-95 στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Basket League.

Ωστόσο, υπάρχει και τρίτο ημίχρονο στην αναμέτρηση καθώς οι Πατρινοί έχουν παράπονα από τη μετάδοση του αγώνα.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή τους ο Προμηθέας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά τους για το σπικάρισμα της αναμέτρησης από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως:

«Χθες όλη η “μπασκετική” Ελλάδα έγινε μάρτυρας μιας πρωτοφανούς μετάδοσης αθλητικού αγώνα μπάσκετ. Αυτόν μεταξύ της ομάδας μας και της ΚΑΕ ΑΕΚ BETSSON. Ήταν πραγματικά απίστευτη η μεροληπτική μετάδοση του δημοσιογράφου της Δημόσιας Tηλεόρασης κατά της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ή αν προτιμάτε υπέρ της ΚΑΕ ΑΕΚ BETSSON.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να μεταφέρει αμερόληπτα τα όσα διαδραματίζονται εντός αγωνιστικού χώρου και όχι να κάνει αξιολογικές διαιτητικές κρίσεις. Αυτό αντιβαίνει ευθέως τον δημοσιογραφικό κώδικα δεοντολογίας.

Ζητάμε από τη διοίκηση της ΕΡΤ να αξιολογήσει τη μετάδοση της αναμέτρησης Προμηθέας Πάτρας- ΑΕΚ BETSSON που προβλήθηκε σε πανελλήνια μετάδοση από την ΕΡΤ3 στις 2 Δεκεμβρίου (20:15) και να πράξει τα δέοντα έτσι ώστε να κρατηθεί υψηλά το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Επίσης ζητούμε από τα αρμόδια εμπλεκόμενα όργανα και φορείς να λάβουν θέση και να προασπίσουν το αμερόληπτο της μετάδοσης των αγώνων του ΕΣΑΚΕ. Ελπίζουμε πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που χρειάζεται να ασχοληθούμε με ένα περιστατικό σαν και αυτό και η ΕΡΤ θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλα τα μέλη της Stoiximan Basket League».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!