Παναθηναϊκός: Με αυτά τα αποτελέσματα προκρίνεται στο Europa Conference League - Το ιδιαίτερο στην περίπτωση της Μακάμπι.

Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε αργά στην Ισπανία και ηττήθηκε με 3-2 από τη Βιγιαρεάλ σε ένα παιχνίδι που θεωρητικά μπορούσε να «χτυπήσει».

Έτσι, το «τριφύλλι» έμεινε οριστικά εκτός Europa League αφού κάθε μαθηματική πιθανότητα να προκριθεί εξανεμίστηκε.

Ρεν και Βιγιαρεάλ θα τερματίσουν από πάνω του αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί στα playoffs για τη φάση των 16 του Europa Conference League.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Μακάμπι Χάιφα, με την οποία θα «παίξει» το εισιτήριο της πρόκρισης έχει μόλις έναν βαθμό αλλά δύο παιχνίδια να δώσει αφού την επόμενη Τετάρτη αντιμετωπίζει τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία σε εξ αναβολής παιχνίδι.

Αυτό περιπλέκει τα δεδομένα αφού ο Παναθηναϊκός δεν θα ξέρει από τώρα αν του αρκεί η ισοπαλία στο παιχνίδι του “Απόστολος Νικολαΐδης” την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Σίγουρα του αρκεί η νίκη. Γιατί ακόμα κι αν πάρει το τρίποντο κόντρα στη Βιγιαρεάλ η Μακάμπι Χάιφα, εκείνος θα έχει 7 ενώ οι Ισραηλινοί 4 βαθμούς.

Σε περίπτωση ισοπαλίας την τελευταία αγωνιστική, τότε το «τριφύλλι» θα συνεχίσει στην Ευρώπη αν η Μακάμπι δεν νικήσει στην Ισπανία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Βέβαια, σε περίπτωση ισοπαλίας στη Λεωφόρο και νίκης των Ισραηλινών στο «Θεράμικα», τότε Παναθηναϊκός και Μακάμπι θα είναι ισόβαθμοι και με δύο ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το επόμενο κριτήριο που θα τους διαχωρίσει είναι η καλύτερη διαφορά τερμάτων, στην οποία αυτήν τη στιγμή υπερτερεί κατά πολύ η ελληνική ομάδα (-3 έναντι -7 της Μακάμπι).

Φυσικά, αν η Μακάμπι επικρατήσει στην Αθήνα, τότε συνεχίζει εκείνη στο Europa Conference League, χωρίς να έχει σημασία τι θα συμβεί στην Ισπανία.

Περίπλοκα τα πράγματα αλλά θα υπάρξει «φως» μετά το ματς της Μακάμπι στο «Θεράμικα».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!