Η νίκη στον φιλικό αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία (2-0) και η ισοπαλία (2-2) απέναντι στη Γαλλία έφεραν μια σημαντική άνοδο για την Εθνική ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.

Η νίκη στον φιλικό αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία (2-0) και η ισοπαλία (2-2) απέναντι στη φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου (2022) και νικήτρια του προτελευταίου (2018), Γαλλία, έφεραν μια σημαντική άνοδο για την Εθνική ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται πια στην 47η θέση του World’s FIFA Ranking καταγράφοντας άνοδο τεσσάρων θέσεων συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη αξιολόγησή του, καταφέρνοντας να μπει στο Top-50 της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ύστερα από αρκετά μεγάλο διάστημα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ως προς την πρώτη δεκάδα, η Αγγλία ανέβηκε μία θέση και είναι πια τρίτη, μετά τη νίκη επί της Μάλτας και παρά την ισοπαλία με τη Βόρεια Μακεδονία για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ξεπέρασε τη Βραζιλία, η οποία έχασε και τους τρεις τελευταίους αγώνες της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και παραμένει χωρίς νίκη σε τέσσερα παιχνίδια.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Αργεντινή εξακολουθεί να προηγείται και παραμένει ακλόνητη στην πρώτη θέση, με τη Γαλλία δεύτερη, το Βέλγιο να βρίσκεται στην τέταρτη θέση και τη Βραζιλία να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Η Ολλανδία (έκτη, άνοδος μία θέσης) και η Πορτογαλία (έβδομη, -1) αντάλλαξαν θέσεις στην πρώτη δεκάδα, την οποία συμπληρώνουν ξανά η Ισπανία (8η), η Ιταλία (9η) και η Κροατία (10η).

Η επόμενη παγκόσμια κατάταξη της FIFA θα ανακοινωθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2023.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!