Η Έλενα Τσινέκε είναι μία από τις πρωταγωνίστριες της ομάδας της, τόσο στο πρωτάθλημα της Πολωνίας, όσο και στο Eurocup Γυναικών.

Η Έλενα Τσινέκε πραγματοποιεί ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα στην Πολωνία με τη φανέλα της Γκορζόφ

Η διεθνής παίκτρια, η οποία είναι τρίτη σκόρερ στην Πολωνία με μέσο όρο 20,8 πόντους και 6,3 ασίστ (στο Eurocup Γυναικών έχει μ.ο. 16,6 πόντους 6,8 ασίστ και 4,6 ριμπάουντ), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Γκορζόφ, μίλησε για τους στόχους που έχει θέσει με την ομάδα, αν της αρέσει η Πολωνία αλλά και ποια είναι τα συναισθήματά της μετά από μερικά παιχνίδια με τον σύλλογο.

Αναλυτικά όσα είπε η Έλενα Τσινέκε:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το πολωνικό πρωτάθλημα;

«Είναι υπέροχα. Το επίπεδο και ο ανταγωνισμός είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται μια παίκτρια σαν εμένα για να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Να αναπτύσσω το παιχνίδι και τον χαρακτήρα μου. Βρισκόμαστε στην κορυφή του πολωνικού πρωταθλήματος, έχοντας ήδη παίξει δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε Γκντίνια και Σοσνόβιετς. Δεν μπόρεσα να αγωνιστώ σε αυτές τις αναμετρήσεις λόγω ενός τραυματισμού που υπέστην κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Πρόκειται να παίξουμε απέναντι σε ισχυρές ομάδες της Ευρωλίγκας – το Λούμπλιν και την Πολκοβίτσε, ανυπομονώ για αυτά τα παιχνίδια, και αυτό με την Πολκοβίτσε θα γίνει στη νέα μας Arena Gorzow».

Πώς αξιολογείτε την ομάδα σας; Ποιους στόχους θέτετε για τον εαυτό σας για τη φετινή σεζόν;

«Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, η ομάδα μας αποτελείται από σπουδαία «κομμάτια» και συνδυαστικά όλα μαζί κάνουν μια ομάδα που είναι δύσκολο να νικήσεις. Όλοι μας είμαστε ο καλύτερος συμπαίκτης του άλλου και ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ο στόχος είναι να κερδίζουμε μέρα με τη μέρα και τα μετάλλια ή οποιαδήποτε άλλα επιτεύγματα, ατομικά ή μη, θα έρθουν φυσικά με την επικέντρωση στη νίκη μέρα με τη μέρα».

Ποια μέρη στο Gorzow είχατε την ευκαιρία να επισκεφθείτε και ποια σας άρεσαν περισσότερο;

«Δεν έχω επισκεφθεί πάρα πολλά μέρη. Παίζουμε κάθε 3 ημέρες, οπότε ο χρόνος αναλώνεται στην προπόνηση και την αποκατάσταση. Μαζί με τους συμπαίκτες μου, είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε ένα γήπεδο γκολφ κοντά στο κέντρο της πόλης, και μία από τις προπονήσεις, αντί για το γυμναστήριο, έγινε σε ένα φυσικό μέρος, όπου υπήρχε ωραία θέα της πόλης και του ποταμού Warta στην κορυφή του».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Τι θα προτείνατε στους τουρίστες να επισκεφθούν στο Gorzow;

«Ίσως να επισκεφθούν την πόλη. Θα πρέπει να πάνε στη λίμνη και να επισκεφθούν ένα τεράστιο καταπράσινο πάρκο που ονομάζεται «Rose Park», αλλά δεν θα δούμε τα λουλούδια μέχρι την άνοιξη».

Ποια πολωνικά πιάτα είχατε την ευκαιρία να δοκιμάσετε; Έχετε τα αγαπημένα σας;

«Δοκίμασα το κοτόπουλο σνίτσελ και πρέπει να πω ότι είναι πολύ νόστιμο. Ήταν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού μας γεύματος μαζί με τους συμπαίκτες μας, όπου υπήρχε ένα πολωνικό δείπνο, το οποίο ήταν ακριβώς αυτό. Σνίτσελ μαζί με ένα κέικ μήλου που φτιάχτηκε από μήλα που είδαμε σε έναν οπωρώνα κοντά στην πόλη.

Γνωρίζετε ήδη κάποιες φράσεις ή εκφράσεις στην πολωνική γλώσσα;

«Ξέρω μόνο πώς να λέω ευχαριστώ “dziękuję” και γεια “cześć”. Τα πολωνικά είναι πολύ δύσκολα, αλλά υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος σε αυτή τη σεζόν, οπότε ίσως μάθω μερικές ακόμη φράσεις».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!