Ο Κύρος Βασσάρας μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική διαιτησία.

Ο Κύρος Βασσάρας μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική διαιτησία.

Αναλυτικά όσα είπε μεταξύ άλλων ο Κύρος Βασσάρας σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία της Λάρισας»:

«Είδα το Γαλλία-Ελλάδα από το κινητό μου τηλέφωνο, γιατί έβλεπα και τον αγώνα της Ρουμανίας. Προκρίθηκε η Ρουμανία στα τελικά και έβλεπα και την προσπάθεια από τα ελληνόπουλα. Εύχομαι στο μπαράζ με το Καζακστάν να περάσει η Ελλάδα στα τελικά του πανευρωπαϊκού. Έχει νέα παιδιά, με πείσμα και πάθος. Οι ελληνικές ομάδες έχουν περάσει στις επόμενες διοργανώσεις και είναι θετικό.

Συνεχίζει, όμως, να υπάρχει τοξικότητα, που δεν βοηθάει κανέναν και κυρίως την Εθνική. Μαραζώνει η ελληνική διαιτησία. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που έρχονται ξένοι διαιτητές. Η άλλη χώρα είναι η Σαουδική Αραβία. Πολύ φοβάμαι ότι τα νέα παιδιά δεν θα κατευθύνονται στη διαιτησία αν δεν υπάρχει μια βάση. Υπάρχει ακόμα ο κύκλος της βίας προς τους διαιτητές, που δεν κλείνει. Αυτά πρέπει να προβληματίσουν όλους πριν είναι πολύ αργά».

Την απόφαση να γράψετε βιβλίο πώς την πήρατε… Μετά τον Κολίνα είστε ο δεύτερος…

«Ήταν μια σκέψη που μου ήρθε όταν σταμάτησα την ενεργό δράση και γεννήθηκε ως ιδέα μετά από κάποιο διάστημα που ασχολιόμουν με την εκπαίδευση διαιτητών και ο δημοσιογράφος Περικλής Στέλλας μου είπε ότι πρέπει να γράψεις κάποιο βιβλίο. Ένιωσα την ανάγκη να το κάνω. Πώς ξεκίνησα, τι έκανα, τι εμπειρίες είχα, ποιους γνώρισα και τότε πήρα τον Στέλλα και του είπα να προχωρήσουμε. Και η απάντησή του ήταν: «Επιτέλους, αν δεν γράψεις εσύ βιβλίο ποιος θα γράψει…». Το ολοκλήρωσα σε ενάμιση χρόνο και βλέπω την ανταπόκριση του κόσμου που είναι μεγάλη».

Τι περιλαμβάνει το βιβλίο σας; Γράφετε για όλους τους ποδοσφαιρικούς σταρ τους οποίους συναντήσατε;

«Έχω πολλές ιστορίες, πολλά παιχνίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό με βάση το εξωτερικό. Να δείξω τη νοοτροπία και πόσο Έλληνες νιώθαμε. Έπαιξα δυο ημιτελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και δυο τελικούς στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι σταρ ήταν ο πονοκέφαλός μου. Θυμάμαι κάποια στιγμή ο Ντρογκμπά μου είχε δώσει τη φανέλα του αγώνα Βαλένθια-Τσέλσι. Επίσης τα εμπόδια που υπήρχαν και θα μπορούσα να παίξω και δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Γι’ αυτό το ονόμασα «My way» δηλαδή να δείξω την πορεία μου και τον τρόπο. Υπάρχουν τρεις τύποι παικτών: Ο πρώτος που πρέπει να τους κερδίσεις, ο δεύτερος τους προσεγγίζεις και τα καταφέρνεις και τρίτος τύπος αυτοί που δεν αλλάζουν με τίποτα.

Καμία αμφισβήτηση δεν υπάρχει από Μέσι, Ριβάλντο, το αθώο βλέμμα του Ροναλντίνιο, κάποιοι δημιουργούσαν προβλήματα όπως ο Γκατούζο, αλλά μετά γίνεται ο καλύτερός σου φίλος και παίκτες που δεν αλλάζουν με τίποτα όπως ο Ρούνεϊ».

Η ζωή μετά τη διαιτησία…

«Σταμάτησα δύο χρόνια πριν το όριο ηλικίας λόγω προβλημάτων στη μέση, έγινα αμέσως μετά μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, αλλά και υπεύθυνος ανάπτυξης της διαιτησίας στην ΕΠΟ.

Ήρθα πολλές φορές στη Λάρισα και υπεύθυνος ορισμού ήμουν μόνο το 2011 τότε με τα πολλά προβλήματα, μέχρι να προκύψει η διαφωνία μου με την τότε διοίκηση της ΕΠΟ.
Κάθε χρόνο από την ΟΥΕΦΑ έχω παρότρυνση να ασχοληθώ με την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν όμως οι συνθήκες στην Ελλάδα να παράγεις έργο και να μη φοβάσαι για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!