Ο ΟΦΗ έχασε την ευκαιρία να νικήσει στο «Γεντί Κουλέ» και τον Βόλο και πλέον συμβιβάζεται ολοένα και περισσότερο με τη μετριότητα.

Ο ΟΦΗ έχει πρόβλημα. Και μάλιστα σοβαρό. Η εικόνα του συνόλου του Βάλντας Νταμπράουσκας αντί να γίνεται καλύτερη συνεχώς χειροτερεύει. Οι Ηρακλειώτες είχαν στο… πρόγραμμά τους ότι θα έπαιρναν τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο. Στο τέλος των εν λόγω δοκιμασιών το κομπιουτεράκι βγάζει σούμα δύο βαθμούς αντί για έξι.

Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. Η εικόνα του ΟΦΗ προβληματίζει τους φίλους του. Τους αγχώνει. Οι «μελανόλευκοι» έχουν πολύ λίγα κοινά στοιχεία με εκείνο το σύνολο της περσινής σεζόν που έπαιζε ποδόσφαιρο κατοχής και σημείωνε το ένα γκολ πίσω από το άλλο, όπως και τις νίκες.

Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Όχι πάντα προς το καλύτερο. Μα και προς το χειρότερο!

Ο Νταμπράουσκας είναι κολλημένος με το… λάθος του

Ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε λέει ένα γνωστό ρητό. Δεν γνωρίζουμε αυτό πως μπορεί να είναι στα λιθουανικά, αλλά, φαίνεται πως κάποιος πρέπει να το… φιξάρει στον Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο έμπειρος τεχνικός όχι μόνο δεν καταλαβαίνει από τα λάθη του, αλλά, είναι… κολλημένος με αυτά. Τα έχει ερωτευτεί και δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι να υπάρξει κάποιο ισχυρό σοκ. Αν και κάτι πιο ισχυρό από τις δύο γκέλες ολκής στο Ηράκλειο με όχι και τις καλύτερες ομάδες της Super League, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Βόλος, έπρεπε να αρκούν και να περισσεύουν.

Ο Νταμπράουσκας σίγουρα έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, ειδικά από την ώρα και τη στιγμή, όπου ο Βόλος έμεινε με δέκα παίκτες. Ωστόσο, όσο οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με έντεκα το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και μοιρασμένο. Ο ΟΦΗ είναι σε ένα αγωνιστικό τέλμα. Και δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα που το επιβεβαιώνουν αυτό (δεν έχει νικήσει από τις 2 Οκτωβρίου και το εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ) μα κυρίως η εικόνα του.

Ο Λιθουανός προπονητής φοβάται μέχρι και την… σκιά του στο Ηράκλειο. Και αυτό έχει στοιχίσει και με το παραπάνω στους «μελανόλευκους» που έκαναν τα εύκολα… δύσκολα, αφού ναι μεν νίκησαν αντιπάλους όπως ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ αλλά έχασαν βαθμούς με Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο.

Η χειρότερη αλλαγή στη χειρότερη στιγμή

Ο Σαντιάγκο Μοσκέρα από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Ηράκλειο έδειξε ότι έχει ποιότητα και ταχύτητα. Όχι μόνο στα πόδια. Αλλά και στη σκέψη. Ο Λατίνος εξτρέμ μέχρι και το εντός έδρας ματς με τον Βόλο δεν είχε πάρει ποτέ στα χέρια του φανέλα βασικού. Αυτό συνέβη με το σύνολο του Βόλου. Ο Κολομβιανός βάλθηκε να βγάλει τη… γλώσσα στους αντίπαλους αμυντικούς που έπρεπε να τον σταματήσουν ή τουλάχιστον να τον περιορίσουν.

Οι ατομικές του προσπάθειες πολλές. Ο Μοσκέρα δεν σταμάτησε να ζητάει την μπάλα στα πόδια του, όπου τις περισσότερες φορές έκανα κάτι καλό. Είτε με εκείνον πρωταγωνιστή, είτε με κάποιον συμπαίκτη του. Ειδικά η επέμβαση του Κόστιτς λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου του στέρησε τη δυνατότητα να πανηγυρίσει ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του και ένα από τα πιο όμορφα που έχουμε δει για την ώρα φέτος.

Ο Νταμπράουσκας αντί να τον αφήσει για να οργανώσει με μαεστρία τις επόμενες επιθέσεις του ΟΦΗ για δικούς του λόγους τον έκανε αλλαγή στο 63′. Μία κίνηση που αντί να δώσει ακόμη παραπάνω ώθηση είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Αντί για καλύτερα τα πράγματα έγιναν χειρότερα

Υπόθεσης εργασίας λέγεται. Δεν ξέρουμε αν ισχύει -που μάλλον δεν ισχύει- αλλά την παίρνουμε ως ιδανικό σενάριο για να γίνει κουβέντα. Για να βάλουμε κάτω τα νούμερα και να υπάρχει… εξίσωση. Ο ΟΦΗ έχει ποιότητα τόσο εντός, όσο και εκτός της 11αδας του. Ναι μερικές φορές δεν φαίνεται. Σίγουρα κάποιες φορές οι ίδιοι οι παίκτες αδικούν τους εαυτούς τους με τις εμφανίσεις τους. Ειδικά φέτος οι φορές είναι πολλές.

Όμως, ο Βάλντας Νταμπράουσκας με τις αλλαγές που έκανε στο χρονικό σημείο που αυτές έλαβαν χώρα όχι μόνο δεν βοήθησε την ομάδα του να γίνει πιο απειλητική μα την έκοψε στα… δύο. Ο Φελίπε με τον Νέιρα βοήθησαν ελάχιστα. Ειδικά ο Βραζιλιάνος φορ πέρασε και δεν ακούμπησε, αφού σε καμία περίπτωση δεν πήρε την μπάλα εκεί που ήθελε και δεν έγινε πρόβλημα για τον Κόστιτς. Όσον αφορά τον Νέιρα φαίνεται ότι δεν έχει ρυθμό. Δεν έχει ξεχάσει την μπάλα που ξέρει, όμως, χρειάζεται χρόνο και χώρο για να δείξει την ποιότητά του. Κάτι που φάνηκε στο τέρμα του Μεγιάδο -που ξεκίνησε από τα πόδια του- ασχέτως που δεν μέτρησε.

Η παρουσία του Λάρσον ήταν σημαντική. Όμως και ο Σουηδός μπακ πέρασε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και δεν έδωσε το κάτι παραπάνω και ας ήταν φρέσκος.

VARανε εντός έδρας!

Τα εντός έδρας ματς του ΟΦΗ με ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο ήταν κάπως σαν… τελικοί για τους Κρητικούς. Ωστόσο, όχι μόνο δεν ήρθε η νίκη σε κανένα από αυτά μα θα μπορούσαν να είχαν χάσει. Ειδικά στην αναμέτρηση με τους Ηπειρώτες το 1-1 είναι αυτό που κολακεύει τους «μελανόλευκους», παρά τους φιλοξενούμενους που ναι μεν βρίσκονται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα της Super League, όμως, έδειξαν ότι έχουν κλάση και ποιότητα.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Βόλο. Εκεί, όμως, οι Ηρακλειώτες μπορούν να τα βάλουν με την τύχη τους, αλλά και με το VAR, αφού σε δύο περιπτώσεις η τεχνολογία τους έκοψε γκολ και τους τα ακύρωσε για μερικά μόλις εκατοστά. Κάτι που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχε συμβεί.

Και τα δύο ματς για τον ΟΦΗ ήταν στο «Γεντί Κουλέ» και αντί να πανηγυρίσει τους έξι πόντους, όπως ήθελαν και περίμεναν οι φίλοι του, οι παίκτες του Νταμπράουσκας έμειναν τελικά με δύο βαθμούς. Όμως μάλλον και με αυτούς ευχαριστημένοι πρέπει να… είναι!