Η Καρδίτσα κατάφερε στην πρώτη της εφετινή αναμέτρηση στο «σπίτι» της και να «σπάσει το ρόδι» στην Α1 Ανδρών/Basket League.

Η Καρδίτσα κατάφερε στην πρώτη της εφετινή αναμέτρηση στο «σπίτι» της, το κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης», να «σπάσει το ρόδι» στην Α1 Ανδρών/Basket League. Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου, που είχε… ξεσπιτωθεί λόγω των προβλημάτων που είχε δημιουργήσει στην έδρα της η κακοκαιρία «Daniel», συνέτριψε με 84-68 το Λαύριο, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, πανηγυρίζοντας την πρώτη εφετινή νίκης της και υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην πέμπτη ήττα τους.

Ένα σεμιναριακό σε άμυνα και επίθεση πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους για να βάλουν τις βάσεις της επιτυχίας. Μάλιστα, η Καρδίτσα έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 16-0(!) από το 11΄ έως το 17΄, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 20 πόντους (39-19) και… ξενοιάζοντας. Η ομάδα του Κώστα Μέξα προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να επιστρέψει, μείωσε στους 7 πόντους, αλλά οι Θεσσαλοί βρήκαν και πάλι ρυθμό και δεν αγχώθηκαν μέχρι το φινάλε.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Τζόρνταν Σάιμπερτ με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ νταμπλ νταμπλ σε πόντους (11) και ασίστ (10) πέτυχε ο Μάρεκ Κλάσεν. Από το Λαύριο ξεχώρισε ο Ντέιβιντ ΝτεΤζούλιους με 16 πόντους και 7 ασίστ.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 46-29, 62-52, 84-68 Καρδίτσα – Λαύριο 84-68
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας, Θεονάς, Λουλουδιάδης Καρδίτσα – Λαύριο 84-68

Οι συνθέσεις

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Νίκος Παπανικολόπουλος): Γουάιτ 12, Μπιουκάναν 6 , Κλάσεν 11 (2) , Σμιθ 12, Καμπερίδης 6 (2), ΜακΚάλουμ 3 (1), Δίπλαρος 7, Χρηστίδης 8, Αβδάλας 2, Σάιμπερτ 17 (1).

ΛΑΥΡΙΟ (Κώστας Μέξας): Μουρ 9 (1), Χέλεμς 5, Ντε Τζούλιους 16 (1), Καββαδάς 10, Θόρτον 9 (3), Θόρτον 9 (3), Καστανέδα 13 (3), Γκρόμοβς 3, Σπρίντζιος, Παπαδάκης 3 (1), Οικονομόπουλος.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!