Άλλη μία μεγάλη εμφάνιση από τον Αϊζάια Κάνααν που έχει βαλθεί να πραγματοποιήσει σεζόν καριέρας με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Πόσο άραγε απέχει η αμφισβήτηση από την αποθέωση; Μάλλον ελάχιστα, όσο μιλάμε για αθλητισμό. Κι ο Αϊζάια Κάνααν το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Ο Αμερικανός είναι «σεληνιασμένος» και το απέδειξε σε ακόμη μία αναμέτρηση στο κορυφαίο επίπεδο.

Δεν ήταν εύκολο να βρεθεί εδώ που είναι. Άκουσε πολλά την περσινή σεζόν. Όμως ήξερε να κλείσει τα αυτιά του και να δώσει απαντήσεις φέτος. Βέβαια είχε ξεκινήσει από πέρυσι στα πλέι-οφ και το F4. Τώρα όμως είναι διαφορετικά. Τώρα κάνει… θόρυβο και βρίσκεται ακόμα στην αρχή.

Η υπομονή είναι αρετή…

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να τον κατηγορήσουν πέρυσι χωρίς να τον αφήσουν καν να παίξει. Τα ερωτήματα για το αν κάνει στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έδιναν και έπαιρναν. Το αν μπορούσε να βοηθήσει ήταν συνεχώς σε αμφισβήτηση.

Προφανώς και δεν ήταν καλός. Δεν έδειχνε αυτό που μπορούσε. Ο λόγος ήταν πως ήθελε να προσαρμοστεί. Είχε κάποιες μεγάλες εκλάμψεις αλλά ως εκεί. Παρόλα αυτά δεν ήταν ποτέ αρνητικός. Μπορεί σε ορισμένα ματς να μην φαινόταν καθόλου, όμως δεν ζημίωνε ποτέ τους Ερυθρόλευκους όσο πατούσε παρκέ.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών τον εμπιστεύτηκε. Ήξερε τι μπορεί να δώσει και το καλοκαίρι ενεργοποίησε την οψιόν του. Δεν χρειάζονταν να γίνουν πολλά. Ο ίδιος γνώριζε τον δρόμο και ήξερε πως φέτος οι ευθύνες του θα ήταν περισσότερες. Η υπομονή του Μπαρτζώκα απέδωσε και… ιδού τα αποτελέσματα.

Δύο ρεκόρ καριέρας σε τέσσερα ματς

Όποιος γνώριζε τον Κάνααν πριν τον Ολυμπιακό ήξερε για τι παίκτη μιλάμε. Ένας δεινός σουτέρ που δεν φοβόταν να πάρει προσπάθειες. Και όταν το ματς τού πήγαινε; Απλά δεν μπορούσε κανείς να τον σταματήσει. Ε, αυτό συμβαίνει σε αυτόν τον περίπου έναν μήνα που έχει ξεκινήσει η χρονιά.

Δεν είναι μόνο ότι θεωρείται αυτή την στιγμή ένας από τους κορυφαίους σουτέρ στη Euroleague. Είναι ο τρόπος που αποφασίζει μέσα στο ματς και σκοράρει. Η αυτοπεποίθησή του είναι στο ζενίθ και αυτό φαίνεται παντού. Από το ότι βάζει σχεδόν πάντα τα αμαρκάριστα σουτ, αλλά και από το ότι πλέον παίρνει πάνω του ατομικές προσπάθειες. Τις οποίες και βάζει.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αρκεί να δούμε πως σε διάστημα δύο αγώνων (τέσσερα συνολικά) έχει σπάσει το ρεκόρ καριέρας του δύο φορές. Η αρχή έγινε με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ και την ήττα τού Ολυμπιακού, έχοντας 23 πόντους. Πέρασαν δύο ματς με Μακάμπι, Ερυθρό Αστέρα και φτάσαμε στο χθες (24/11). Αποτέλεσμα; Άλλο ένα μεγάλο ματς και νέο ρεκόρ με 25 πόντους.

Εν κατακλείδι λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά. Ο κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Άλλος θα πιάσει κατευθείαν σε μια ομάδα, άλλος δεν θα πιάσει ποτέ. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που θέλουν λίγο χρόνο. Ο Κάνααν ήταν ένας από αυτούς. Δεν έχασε ποτέ την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Πλέον είναι απλά ασταμάτητος. Και μόλις… ξεκίνησε.