Τέταρτη σερί νίκη στη Euroleague ο Παναθηναϊκός που σιγά-σιγά εμφανίζει αυτά που περιμένει ο Εργκίν Αταμάν.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια άνετη επικράτηση με σκορ 90-73 επί της Βαλένθια. Οι Πράσινοι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους Ισπανούς και πλέον μετρούν τέσσερις σερί νίκες στη Euroleague. Πραγματοποιώντας μάλιστα και την πιο γεμάτη τους εμφάνιση στη σεζόν.

Ο Εργκίν Αταμάν έμεινε πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες. Μπορεί να μην έβαλαν 99 πόντους όπως κόντρα στην Άλμπα. Όμως είχαν κάτι καλύτερο. Διάρκεια. Στοιχείο που είναι απαραίτητο για τον Τούρκο τεχνικό και φυσικά για οποιονδήποτε σύλλογο θέλει να φτάσει ψηλά. Φυσικά όμως, δεν έλειπε και ένα χαρακτηριστικό μειονέκτημα του «τριφυλλιού» που όμως μπορεί να διορθωθεί το επόμενο διάστημα.

Ένας Παναθηναϊκός που πετούσε… φωτιές

Με το τζάμπολ του παιχνιδιού εύκολα παρατηρούσε κανείς πως στο ΟΑΚΑ υπήρχε μια διαφορετική ενέργεια. Τόσο από τον κόσμο, όσο και από τους παίκτες. Οι οποίοι και φρόντισαν να μετατρέψουν σε πλεονέκτημα από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Οι Πράσινοι μπήκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι και με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου είχαν ήδη διψήφια διαφορά.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως έμοιαζαν να τη διατηρούν με άνεση και να την αυξάνουν σταδιακά. Δίχως να βιάζονται. Είχαν μπόλικη υπομονή στην επίθεση και το πολύ μεγάλο τους ποσοστό στα μακρινά σουτ οφείλεται εκεί. Δεν ήταν ότι απλά ξύπνησαν και ήταν σε καλή μέρα. Οι παίκτες τού Αταμάν επέλεγαν τα σωστά σουτ και αυτό μεγάλωνε τις πιθανότητες τους να σκοράρουν. Κάτι που μαρτυρούν και τα πέντε ονόματα με διψήφιο αριθμό πόντων στον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ.

Όλα αυτά τα έκαναν κόντρα σε μία από τις καλύτερες άμυνες της Euroleague. Ο ρυθμός τους δεν μπορούσε να ακολουθηθεί και το παιχνίδι έμοιαζε να παίρνει από νωρίς τον δρόμο του. Φυσικά τα εύσημα θα πρέπει να δοθούν και στην άμυνα, που παρότι δεν είχε τη μεγαλύτερη πρόκληση μπροστά της, ήταν βελτιωμένη σε μεγάλο βαθμό.

Το μοναδικό πρόβλημα που όμως διορθώνεται

Ο Παναθηναϊκός έφτασε αρκετά κοντά στο να πούμε ότι έκανε ένα τέλειο παιχνίδι. Για τα δεδομένα της εποχής προφανώς. Όμως εκεί που τα χάλασε ήταν στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα από το φινάλε της τρίτης περιόδου μέχρι τις αρχές της τέταρτης. Σε εκείνο το σημείο οι Πράσινοι είχαν μεγάλο έλλειμα συγκέντρωσης. Πιθανόν λόγω της διαφοράς, όμως και πάλι ο Αταμάν πρέπει να το… κόψει μαχαίρι πριν γίνει συνήθεια.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαν συμπληρωθεί τα ομαδικά φάουλ. Αυτό επηρέασε και την επιθετική συγκομιδή με συνεχόμενα άστοχα σουτ και, το κυριότερο, χαζά λάθη σε εύκολες πάσες. Όμως ο Τούρκος τεχνικός μπόρεσε να το φτιάξει όταν χρειάστηκε. Όταν δηλαδή είχε μειωθεί η διαφορά κάτω από τους δέκα για πρώτη φορά μετά από ώρα.

Εκείνο λοιπόν είναι το σημείο που πρέπει να επενδύσει ο Αταμάν. Και δεν μιλάμε για τώρα. Τώρα είναι ακόμα νωρίς. Θα έχει σημασία μελλοντικά και όταν όλα τα ματς θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος και θα μετρούν περισσότερο. Όπως κι αν έχει, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να βρίσκει τον δρόμο του και να κοιτά το μέλλον αισιόδοξα…