O Ολυμπιακός ηττήθηκε στις... λεπτομέρειες από την Ρίγα στη Λετονία και πλέον θα παλέψει στην 6η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του EuroCup γυναικών, απέναντι στη Ρουζόμπεροκ, για την συνέχεια του εφετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού του.

O Ολυμπιακός ηττήθηκε στις… λεπτομέρειες από την Ρίγα στη Λετονία και πλέον θα παλέψει στην 6η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του EuroCup γυναικών, απέναντι στη Ρουζόμπεροκ, για την συνέχεια του εφετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού του. Οι «ερυθρόλευκες» ηττήθηκαν 59-55, για την 5η στροφή της διοργάνωσης, βλέποντας το ρεκόρ τους στον 6ο όμιλο να υποχωρεί σε 2-3. Στον αντίποδα, η λετονική ομάδα διατήρησε το εφετινό αήττητο της (5-0).

Το σύνολο του Θανάση Νίκλα έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και με επιμέρους σκορ 1-7 πέτυχε την ανατροπή στο 24΄ (32-33). Με την άμυνα όμως να μην έχει την απαιτούμενη διάρκεια, οι «ερυθρόλευκες» είδαν την Ρίγα να απαντάει με σερί 6-0 και να ξεφεύγει και πάλι με +5 (40-35 στο 28΄), μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο στο +8 (47-39).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Με την άμυνα της ελληνικής ομάδας να αφυπνίζεται και να κρατάει χωρίς καλάθι τις γηπεδούχες για περίπου 3 λεπτά, ο Ολυμπιακός μείωσε αρχικά σε 49-48, ενώ στο 36΄ ισοφάρισε σε 51-51. Με τις δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι το 37΄ (53-53), η Σάλμπερτ έτρεξε ένα προσωπικό σερί 4-0 και διαμόρφωσε το καταδικαστικό 57-53 στο 38΄, με τις «ερυθρόλευκες» να τα έχουν με την… αστοχία τους στα τελευταία λεπτά και να πέφτουν με το τελικό 59-55.

Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού η Ελεάννα Χριστινάκη με 18 πόντους, ενώ από τις νικήτριες ξεχώρισε η Κάιρα Λάμπερτ με 23.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 31-26, 47-39, 59-55.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού (Θανάσης Νίκλας): Χριστινάκη 18. Κολλάτου 5 (1), Τόμπιν 6, Βίτολα 11 (2), Γουίλιαμς 7, Δίελα, Κάντζι 2, Καρλάφτη, Νικολοπούλου 2, Σπυριδοπούλου 4, Σύρρα.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!