Η «κόντρα» Βίκτορ Γουεμπανιάμα και Τσετ Χόλμγκρεν μας προετοιμάζει για τη νέα εποχή του ΝΒΑ. Αυτή των... δεινοσαύρων.

Οι δεινόσαυροι κυριάρχησαν στον πλανήτη Γη για περίπου 165 εκατομμύρια χρόνια, όμως ως γνωστόν εξαφανίστηκαν. Έτσι και στο ΝΒΑ. Οι «δεινόσαυροι» τύπου Βίκτορ Γουεμπανιάμα και Τσετ Χόλμγκρεν δεν υπήρχαν για μεγάλο διάστημα. Όμως η επιστροφή τους είναι γεγονός.

Και δεν επέστρεψαν απλά για να κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι πια εδώ για να κυριαρχήσουν. Όπως ακριβώς έκαναν και τα πολύ ενδιαφέροντα αυτά ερπετά. Το πόσο θα διαρκέσει αυτή η δεύτερη… εποχή δεν το ξέρουμε. Ξέρουμε πως αναμένεται να γίνεται όλο και καλύτερη με το πέρασμα των ετών.

Η πρώτη μάχη Γουεμπανιάμα-Χόλμγκρεν που ήρθε την κατάλληλη στιγμή

Ο τραυματισμός είναι το χειρότερο που μπορεί να πάθει ένα αθλητής. Ο Τσετ Χόλμγκρεν το βίωσε με άσχημο τρόπο την περσινή σεζόν. Ο νεαρός παίκτης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν αγωνίστηκε ποτέ την περίοδο 2022-23 και αποφασίστηκε να μπει σιγά-σιγά από φέτος.

Η φετινή χρονιά ήταν πολύ σημαντική για το ΝΒΑ. Κι αυτό διότι όλοι περίμεναν να πατήσει το πόδι του στη λίγκα ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα. Και πως τα έφερε η ζωή να μπορούν φέτος να διεκδικήσουν το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη στον μαγικό κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=oacXNMceAjo

Ο Γάλλος θεωρείται ταλέντο που εμφανίζεται μία φορά σε κάθε γενιά. Ο Αμερικανός έχει με τη σειρά του μια αρκετά δυνατή καριέρα στο Κολέγιο και επιλέχθηκε στο Νο.2 του περσινού Draft. Συνεπώς οι προσδοκίες είναι ήδη μεγάλες και για τους δύο.

Η αρχή της εποχής Γουεμπανιάμα και Χόλμγκρεν

Το ΝΒΑ όσο περνά ο καιρός αρχίζει και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που έρχονται. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς -δυστυχώς- δεν έχει πολλά χρόνια στη λίγκα ακόμα. Το ίδιο και οι Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ. Οι κορυφαίοι παίκτες σιγά-σιγά θα αποχαιρετήσουν και αυτά τα δύο νέα παιδιά μπορούν να μας προσφέρουν πολλές συγκινήσεις.

Και οι δύο έχουν μια δύσκολη αποστολή. Ο μεν να επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών τους Σαν Αντόνιο Σπερς και ο δε να φέρει την πρώτη μεγάλη επιτυχία στην Οκλαχόμα. Δύσκολες αποστολές αλλά δεν μιλάμε για συνηθισμένα παιδιά. Έχουν μπόλικο ταλέντο και θα δώσουν πολλά στα παρκέ.

https://www.youtube.com/watch?v=SJxFBrazgW8

Ίσως και να είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής. Μια όμορφη κόντρα που θα διαδεχθεί εκείνες των Μάτζικ-Μπερντ, Τζόρνταν-Τόμας, Κόμπι-Ντάνκαν και ΛεΜπρόν-Κάρι. Πάντως το ΝΒΑ μοιάζει να μας οδηγεί εκεί. Μιλάμε για παιδιά με παρόμοιο σωματότυπο και χαρακτηριστικά. Δύο «δεινόσαυρους». Όπως κι αν έχει μας περιμένουν ωραίες στιγμές που μόνο αυτοί θα μας δώσουν. Μια νέα εποχή ανατέλλει στο ΝΒΑ και δεν είναι… τρομακτική.