Μεγάλη νίκη με 13-10 επί της Ορτίτζια, που τον φέρνει πιο κοντά στην πρόκριση στους "16", πέτυχε στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος.

Μεγάλη νίκη με 13-10 επί της Ορτίτζια, που τον φέρνει πιο κοντά στην πρόκριση στους “16”, πέτυχε στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος. Σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Δ΄ ομίλου στο Euro Cup ανδρών στην υδατοσφαίριση.

Παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τον Νίκολα Μοσκόφ και με κακή ψυχολογία, μετά τη συντριβή από τη Βουλιαγμένη στο πρωτάθλημα, οι “κυανέρυθροι” είχαν σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά τους, Κώστα Γαλανίδη. Και με ένα σερί 4-0 στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ και να φτάσουν στη νίκη.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Με το αποψινό αποτέλεσμα, οι Νεοσμυρνιώτες ξεπέρασαν στη βαθμολογία την ιταλική ομάδα (8β. έναντι 6). Ενώ απέκτησαν και πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία, καθώς υπερκάλυψαν την ήττα τους με 13-12 στις Συρακούσες. Με νίκη επί της Πρίμορατς Κότορ την επόμενη εβδομάδα (23/11), στο ίδιο κολυμβητήριο, η ομάδα του Κώστα Δήμου θα εξασφαλίσει και μαθηματικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Με τον Γαλανίδη να… κατεβάζει ρολά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Πανιώνιος προηγήθηκε 3-0. Όμως οι Ιταλοί βρήκαν δύο γκολ στα τελευταία 31 δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου (ένα σε παίκτη παραπάνω και ένα στην κόντρα) και μείωσαν σε 3-2. Από και κει πέρα η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ 1-2 τερμάτων ως το τέλος του ημιχρόνου. Αν και η Ορτίτζια έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 4-3, σε επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω. Όπου και πάλι ο Γαλανίδης πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση.

Ο Κάσια στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου έφερε για πρώτη φορά το ματς στα ίσια (6-6), αλλά η “κυανέρυθρη” απάντηση ήταν άμεση. Με τέρματα των Ουκρόπινα, Γούνα και Παπάκου έγινε η αρχή. Και εξαιρετική απόδοση στην άμυνα (ιδιαίτερα πάνω στο “βαρύ πυροβολικό” της Ορτίτζια, τον Ιάπωνα Γιουσούκε Ινάμπα), η ομάδα του Κώστα Δήμου πήρε ξανά προβάδισμα με 9-6. Έτσι μπήκε στην τελευταία περίοδο ως φαβορί για τη νίκη. Ο Κοπελιάδης διεύρυνε το σερί στην πρώτη επίθεση του τέταρτου οκταλέπτου και στη συνέχεια ο Πανιώνιος διαχειρίστηκε το προβάδισμα, βρήκε λύσεις στην επίθεση από τον Γκιουβέτση και κράτησε το πολύτιμο “τρίποντο”.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 3-1, 4-4

Διαιτητές: Πέτικ (Ουγγαρία), Πουτνίκοβιτς (Σερβία)

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 3, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 3, Παπάκος 1, Γραμματικός, Καλαϊτζής 1, Κατραούρας, Μουρίκης, Γούνας 2, Ουκρόπινα 2, Καπετανάκης 1, Λιμαράκης
ΟΡΤΙΤΖΙΑ (Στέφανο Πικάρντο): Τεμπέστι, Κάσια 3, Γκιριμπάλντι 1, Λα Ρόζα, Ντι Λουτσιάνο, Κούπιντο, Μπιτάτζε 1, Καρνεζέκι, Κοντέμι, Ινάμπα, Φερέρο 4, Ναπολιτάνο 1, Καλαμπρέζι

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!