Ένα λάθος του Κίναν Έβανς στα 3,4΄΄ για τη λήξη χάρισε στον κάκιστο Παναθηναϊκό τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στη Euroleague και τέταρτη στο σύνολο.

Ένα λάθος του Κίναν Έβανς στα 3,4΄΄ για τη λήξη χάρισε στον κάκιστο Παναθηναϊκό τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στη Euroleague και τέταρτη στο σύνολο (4-4). Οι «πράσινοι», οι οποίοι «φλέρταραν» με την τρίτη εντός έδρας ήττα τους, επικράτησαν με 73-71 της Ζαλγκίρις Κάουνας, για την 8η αγωνιστική, διευρύνοντας στο 4-0 το αρνητικό σερί των Λιθουανών (ρεκόρ 3-5).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Παναθηναϊκός… παρασύρθηκε από το πρώτο τζάμπολ στο slow tempo που του επέβαλε η καλά «διαβασμένη» Ζαλγκίρις, οι βολές (18/31) αποτέλεσαν Αχίλλειο πτέρνα του και μοιραία το παιχνίδι εξελίχθηκε σε δυνατό ντέρμπι με συνολικά 18 εναλλαγές στο προβάδισμα! Ωστόσο, τα 7 περισσότερα λάθη των φιλοξενούμενων (23 έναντι 16 της ελληνικής ομάδας), έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα, με το «τριφύλλι» να βγάζει στα 4΄΄ για τη λήξη και ενώ είχε προηγηθεί το λάθος του Έβανς, την κρισιμότερη άμυνα και να γλιτώνει το έμφραγμα…

Πρωταγωνιστής της «πράσινης» επίθεσης και πάλι ο Ντίνος Μήτογλου με 19 πόντους, ενώ 16 πρόσθεσε ο Κώστας Σλούκας και 13 ο Ματίας Λεσόρ. Από τη Ζαλγκίρις ξεχώρισε ο Ρόλαντ Σμιτς με 15 πόντους, εκ των οποίων τους 12 στην τέταρτη περίοδο.

Τα highlights του αγώνα

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 36-39, 53-52, 73-71 Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 73-71
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρσία, Κολγένσιτς, Ρόσι Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 73-71

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 4, Γκάι, Μπαλτσερόφσκι 2, Σλούκας 16 (1), Γκραντ 10 (1), Ναν, Λεσόρ 13, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 7 (1), Μήτογλου 19 (4), Μαντζούκας 2.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Καζίς Μακσβίτις): Έβανς 6. Μήτρου-Λονγκ 6 (2). Λεκάβιτσους. Χέιζ 8. Σμιτς 15 (4). Μπιρούτις 9, Ντιμσά 9 (1), Μάνεκ 6 (2), Μπουτκέβιτσους 10 (1), Ουλάνοβας 2.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!