Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός νίκησαν αμφότεροι στην 8η αγωνιστική της Euroleague, με τον καθένα να έχει τα δικά του συμπεράσματα.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την -προσωρινή- έδρα της Μακάμι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι. Η νίκη όμως αποδείχθηκε «πύρρεια» για τους Ερυθρόλευκους που δεν λένε να ησυχάσουν από τους τραυματισμούς. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλείται να βρει λύσεις στα δύσκολα προβλήματα.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ. Σε ένα πραγματικό ντέρμπι κόντρα στη Ζάλγκιρις Κάουνας οι Πράσινοι ήταν εκείνοι που έφυγαν εν τέλει με το ροζ φύλλο αγώνα. Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν έφτασε στο τρίτο του σερί θετικό αποτέλεσμα και δείχνει να… ρολάρει.

Ο Ολυμπιακός που χρειάζεται… ευχέλαιο

Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες βλέπουν τον έναν μετά τον άλλον παίκτη να χτυπά. Νέο… θύμα της απίστευτης ατυχία που περιτριγυρίζει το λιμάνι ήταν ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Ο Αμερικανός υπέστη θλάση στον δικέφαλο και θα χάσει περίπου έναν μήνα.

Κάτι που σημαίνει πως σχεδόν μετά βεβαιότητας οι Ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν μέχρι το φινάλε του 2023 πλήρη ομάδα. Γεγονός που καθιστά δύσκολα τα πράγματα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας τεχνικός περιμένει τον ΜακΚίσικ, αλλά και το τι θα γίνει με τον Μιλουτίνοφ. Φοβούμενος φυσικά μην προκύψει και κάτι… έξτρα.

Η επιστροφή του Σίκμα δίνει μια ανάσα στην γραμμή των ψηλών. Με τον Αμερικανό να παίζει αρκετά καλά στο δεκάλεπτο που αγωνίστηκε. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ήταν με 1-2 προπονήσεις. Το κενό πλέον μεταφέρεται στην περιφέρεια. Εκεί θα δούμε αν ο Λούντζης πάρει περισσότερες ευθύνες, μαζί με τον Γουόκαπ που θα… ζει ξανά στο παρκέ. Όλα αυτά με την ελπίδα ο ΜακΚίσικ να γυρίσει γρήγορα. Και όχι απλά γρήγορα, αλλά να είναι έτοιμος να δώσει λύσεις. Το… ευχέλαιο πλέον, απαραίτητο.

Οι πολύτιμες νίκες του Παναθηναϊκού που δίνουν χρόνο

Το πιο σημαντικό πράγμα για όλες τις ομάδες, ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο, είναι οι νίκες. Πόσο μάλλον για σύνολα όπως αυτό του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι παίρνουν αυτό που θέλουν ακόμα κι όταν δεν πείθουν. Και αυτό είναι το σημαντικό για τον Εργκίν Αταμάν.

Οι παίκτες έχουν πάρει τρεις σερί νίκες. Το «τριφύλλι» προσπαθεί να βάλει όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση του, και ακόμα περισσότερο τον Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός ψάχνει να προσαρμοστεί όπως είναι λογικό. Και όσο τα αποτελέσματα έρχονται θα μπορεί να δουλεύει χωρίς προβλήματα και πίεση για να εμφανίσει τον πραγματικό του εαυτό.

Ο Αταμάν το γνωρίζει πολύ καλά. Σιγά-σιγά παίρνει πράγματα από όλους. Ακόμα και από αυτούς που δεν είχαν αποδώσει. Ίσως αυτό είναι το πιο αισιόδοξο από όλα. Ο Τούρκος είναι μετρ στη διαχείριση και πλέον δείχνει να βρίσκει το… κουμπί κάθε παίκτη. Και όσο κερδίζει, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχει για να το τελειοποιήσει.