Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός, στην ιστορική αλλά... άδεια «Χάλα Πιονίρ», επικρατώντας της Μακάμπι, με 79-74, για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός, στην ιστορική αλλά… άδεια «Χάλα Πιονίρ» ή “ Aleksandar Nikolic Hall” του Βελιγραδίου, επικρατώντας της Μακάμπι, με 79-74, για την 8η αγωνιστική της Euroleague. Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 74-79

Μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπασκόνια και παρά την απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοβ στο «5» και του Σακίελ ΜακΚίσιλ, ο Ολυμπιακός έπιασε υψηλά ποσοστά ευστοχίας, πήρε σημαντική βοήθεια από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, ενώ «κλείδωσε» τους Λορένζο Μπράουν.

Όμως, ο τραυματισμός του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και το 5ο φάουλ του Άλεκ Πίτερς μετά από τεχνική ποινή στην 3η περίοδο, άφησαν τους «ερυθρόλευκους» χωρίς αναπνοές για να μειώσει η Μακάμπι στο καλάθι (72-74) 1:11΄΄ πριν τη λήξη. Οι Ουόκαπ, Μπραζντέικις και Κέιναν έκαναν όμως ό,τι χρειάστηκε για να επιτευχθεί η 4η νίκη του Ολυμπιακού που ήταν επιθετικά ανώτερος από την αντίπαλό του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πίεσε στην άμυνα στο τέλος, όταν απειλήθηκε από τους παίκτες του Όντεντ Κάτας.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι Πίτερς (8ρ.) και Ουόκαπ (4ασ.) σημείωσαν από 13 πόντους, ενώ από 10 πόντους πρόσθεσαν οι Φαλ και Κέινααν. Ο Σίκμα στην αγωνιστική επιστροφή του αγωνίστηκε 10:39 λεπτά σημειώνοντας 8 πόντους.

Χωρίς τον σκόρερ τους και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από στομαχικές διαταραχές παρατάχθηκε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία υποχώρησε στο 4-3. Ο Ρόμαν Σόρκιν, με 16 πόντους πήγε να γυρίσει το ματς, για τους Ισραηλινούς, ενώ 13 πόντους πρόσθεσε ο Ταμίρ Μπλατ. Στους 5 πόντους κράτησε ο Ολυμπιακός τον Λορένζο Μπράουν και τον Μπόνζι Κόλσον.

Τα highlights της αναμέτρησης

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 19-27. 36-51. 55-64. 74-79. Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 74-79
Διαιτητές: Λότερμοζερ (Γερμανία). Ράτσις (Λιθουανία). Πεεράντι (Εσθονία).

Οι συνθέσεις

ΜΑΚΑΜΠΙ. ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Όντετ Κάτας): Κλίβελαντ 5. Ουέμπ 10 (2). Μπράουν 5. Μέκο. Σόρκιν 16 (1). Ντιμπαρτολομέο 2. Ριμπέρο 10 (1). Κοέν 3 (1). Νίμπο 5. Μπλατ 13 (1). Κόλσον 5. Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 74-79

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 13 (1). Ουίλιαμς-Γκος 8 (1). Κέινααν 10 (2). Λούντζης 3. Λαρεντζάκης 4. Φαλ 10. Παπανικολάου 7 (1). Μπραζντέικις 3. Πίτερς 13 (2). Σίκμα 8. Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 74-79

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!