Την πρώτη νίκη της στον 9ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025, πήρε η Εθνική, στο κατάμεστο κλειστό της Χαλκίδας.

Την πρώτη νίκη της στον 9ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025, πήρε η Εθνική, στο κατάμεστο κλειστό της Χαλκίδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 75-66 της Τσεχίας, για την 2η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τις φιλοξενούμενες στη δεύτερη ήττα τους.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Η εξέλιξη του αγώνα
Α’ ημίχρονο

Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα εξαργύρωσε την άμυνα της πρώτης περιόδου, όταν περιόρισαν την Τσεχία στους 11 πόντους, αλλά και τη διάρκεια στο κομμάτι της παραγωγικότητας, απόρροια της ευστοχίας της στον αγώνα από το τρίποντο (12/25). Η «γαλανόλευκη» έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο +7 (18-11, 9’20’’), ενώ βασιζόμενη στο μακρινό σουτ κράτησε το προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο και μέχρι το ημίχρονο (37-34), παρά την προσπάθεια αντίδρασης των αντιπάλων.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Β’ ημίχρονο

Η Χριστινάκη κράτησε την Ελλάδα στη θέση του οδηγού (45-42, 23΄) με τη Σταμάτη να ακολουθεί για στείλει για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (54-44, 25΄), πριν η Παυλοπούλου οδηγήσει τη διαφορά και στο +12 (56-44, 26΄), έχοντας μοιράσει και εννέα τελικές πάσες. Τα επιθετικά ριμπάουντ (21 ως το σημείο αυτό του παιχνιδιού), όμως, έδωσαν δεύτερες επιθέσεις στην Τσεχία, η οποία κατάφερε να μειώσει στους πέντε (64-59, 32΄).

Η 10η ασίστ της Παυλοπούλου οδήγησε στο 71-61 (38΄) από το τρίποντο της Σταμολάμπρου. Σχεδόν ένα λεπτό αργότερα η Εβίνα Σταμάτη, στην τελευταία της συμμετοχή στην Εθνική Γυναικών, έδωσε τη θέση της στην Λυδία Χατήρα, η οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της και δέχθηκε την αποθέωση από τον κόσμο. Λίγο νωρίτερα το δικό της ντεμπούτο είχε κάνει η Βασιλική Χωλοπούλου, ενώ λίγο πριν το τέλος και το 75-66 που έγραψε η Χριστινάκη, έκανε τη δική της πρεμιέρα με τα γαλανόλευκα και η Μαριλένα Γεροστεργίου.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 37-34, 61-52, 75-66
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσουέκα (Ισπανία), Μιτρόφσκι (Βόρεια Μακεδονία), Γιούρτσεβιτς (Κροατία)

Η σύνθεση της Εθνικής Γυναικών (Πέτρος Πρέκας):

Χαιριστανίδου 2, Χατήρα, Χριστινάκη 20 (4), Γεροστεργίου, Παυλοπούλου 8 (11α. ), Χωλοπούλου, Καρλάφτη 3 (1), Λούκα 5, Σπανού 13 (1), Σταμάτη 9 (3), Σταμολάμπρου 15 (3)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!