Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τους τραυματισμούς και την έλλειψη βάθους στο ρόστερ του απέναντι (και) στην Μπασκόνια.

Στο ίδιο… έργο θεατής βρέθηκε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι έπαθαν τα ίδια όπως με τη Φενέρμπαχτσε και απέναντι στην Μπασκόνια. Έμειναν πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά, μπήκαν ξανά στο ματς, όμως ένα σουτ στο φινάλε τους έκοψε τη φόρα. Αυτή τη φορά ήταν του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε ευστοχήσει μόλις μία φορά εντός πεδιάς.

Για ακόμα ένα ματς, οι Πειραιώτες έδειξαν άδειοι. Χωρίς ενέργεια. Και το πλήρωσαν. Το μικρό ροτέισον δεν έφερε λύσεις από τον πάγκο, που μεταξύ μας δεν υπάρχουν ελέω και των τραυματισμών. Στοιχείο που οι Βάσκοι είχαν και με το παραπάνω. Δίνοντάς τους ένα ακόμα πλεονέκτημα στην προπονητική… σκακιέρα για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα στο τέλος.

Ο καταπονημένος Ολυμπιακός δεν έχει λύσεις

Κακά τα ψέματα, ένα μεγάλο μέρος της εικόνας που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός είναι λόγω κούρασης. Μπορεί να φαίνεται σαν δικαιολογία, όμως δεν είναι. Οι επτά διεθνείς παίκτες. Οι πολλοί και μαζεμένοι τραυματισμοί επηρεάζουν το όλο οικοδόμημα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έκανε προετοιμασία και αυτό φαίνεται. Φάινεται στο ότι οι παίκτες δεν έχουν τις απαραίτητες ανάσες. Φαίνεται στο ότι οι νέοι παίκτες έχουν μπει κατευθείαν στα βαθιά και καλούνται να δώσουν άμεσα απαντήσεις. Δυστυχώς οι Ερυθρόλευκοι αναγκάζονται να κάνουν την προετοιμασία τους εν μέσω επίσημων αγώνων.

Κάτι που φυσικά δεν βοηθούν οι απουσίες, που βάζουν τους υπόλοιπους να παίζουν πολλά και συνεχόμενα λεπτά στα «κόκκινα». Προφανώς και έτσι όπως έχει δομηθεί το ρόστερ μοιάζει να χρειάζεται σίγουρα μια προσθήκη στους ψηλούς. Όμως ακόμα δεν τους έχουμε δει όλους μαζί. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο Μπαρτζώκας. Μόνο όταν υπάρξει πληρότητα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με ξεκάθαρα δεδομένα.

Η συντριπτική επιρροή της Μπασκόνια από τον πάγκο

Όλα τα παραπάνω έχουν φέρει τους Πειραιώτες σε ένα «κουτσουρεμένο» ροτέισον 7-8 παικτών. Εγκληματικά μικρό νούμερο για τις απαιτήσεις τις Euroleague σε βάθος χρόνου. Γιατί σε ορισμένα παιχνίδια ίσως είναι και καλύτερο. Όπως κι αν έχει δημιουργείται πρόβλημα απέναντι σε ομάδες που βγάζουν ενέργεια από τον πάγκο τους. Όπως η Μπασκόνια.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 74 πόντους που σημείωσε ο Ολυμπιακός, οι 61 ήταν από την πρώτη πεντάδα και μόλις 13 από τον πάγκο. Αντίθετα, και εκεί φαίνεται τεράστια διαφορά, οι Βάσκοι ήταν πολύ ισορροπημένοι. Συγκεκριμένα, πήραν περισσότερους πόντους από τον πάγκο με 39, ενώ από τους βασικούς τους πήραν 36.

Και αυτό μας φέρνει πίσω στο θέμα της ενέργειας. Ένα ωραίο στατιστικό είναι πως το μεγαλύτερο σερί του στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός το έκανε στο ενδιάμεσο του 3ου και του 5ου λεπτού. Εκεί που έτρεξε ένα 11-0 και από 2-2 το σκορ έγινε 13-2. Όταν υπήρχαν ανάσες. Η εν λόγω υπερπροσπάθεια έφερε ένα άδειασμά στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, εκεί όπου το 26-16 υπέρ των Πειραιωτών μετατράπηκε σε 26-28 υπέρ της Μπασκόνια.

ΥΓ. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει η υπομονή είναι το μόνο που πρέπει να κάνει, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο κόσμος. Προφανώς τα πράγματα δεν μοιάζουν καλά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις επιστροφές για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα πριν… ισοπεδώσουμε. Ο Μπαρτζώκας το έχει κερδίσει αυτό και τώρα πρέπει να το εξαργυρώσει.