ΑΕΚ-Μαρσέιγ: Η «Ένωση» δεν τα κατάφερε ούτε στην «OPAP Arena» απέναντι στους Μασσαλούς και ηττήθηκε με 2-0.

Την ήττα με 2-0 από τη Μαρσέιγ γνώρισε η ΑΕΚ στην OPAP Arena, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Europa League. Έτσι, η ελληνική ομάδα παραμένει στην τρίτη θέση του ομίλου με 4 βαθμούς, πίσω από τη Μαρσέιγ (8) και τη Μπράιτον (7) την οποία πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε την επόμενη αγωνιστική (30/11) στο ίδιο γήπεδο για να ελπίζει σε πρόκριση. Τα γκολ πέτυχαν ο Μπεμπά στο 25΄ και ο Σαρ στο 90+3΄.

Το πρώτο μέρος

Με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα ο Αλμέιδα στηρίχτηκε για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό στην εμπειρία. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ματς-καρμπόν με το ματς της Μασσαλίας, με τους Γάλλους να κυριαρχούν και να προηγούνται δίκαια στο πρώτο ημίχρονο και την Ένωση να βγάζει πολύ περισσότερη ενέργεια στο ξεκίνημα του δεύτερου.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Μαρσέιγ έχασε απίθανη ευκαιρία με τον Βιτίνια, ο οποίος «κλώτσησε αέρα» από την ασίστ του Εντιαγέ και με εξουδετερωμένη όλη την άμυνα της ΑΕΚ στο 17΄. Στο 25΄ από κόρνερ του Κλος ο Μπεμπά σηκώθηκε ψηλότερα απ΄όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Λίγο έλειψε από πανομοιότυπη φάση να δεχθεί κι άλλο γκολ η ΑΕΚ, όταν στο 33΄ ο Λότι εκτέλεσε το κόρνερ και ξανά ο Μπεμπά έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε. Γενικά η Μαρσέιγ δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα να επιβάλει το ρυθμό της και να διατηρήσει το προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος

Όλα αυτά μέχρι την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε μεταμορφωμένη και «στρίμωξε» τους Γάλλους. Έπρεπε να ισοφαρίσει στο 51΄ σε εξ επαφής κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία μετά από σέντρα του Άμραμπατ, όμως ο 25χρονος στράικερ «σημάδεψε» τον Λόπεθ, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα (54΄) επενέβη καθοριστικά και στο σουτ του Γκατσίνοβιτς μέσα από την περιοχή.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στο 63΄ ο Αθανασιάδης έσωσε σίγουρο γκολ με ενστικτώδη απόκρουση στην προσπάθεια του Βιτίνια, κρατώντας την ΑΕΚ εντός αγώνα. Στο σημείο εκείνο ο Αλμέιδα πραγματοποίησε τη γνωστή τριπλή διορθωτική του κίνηση, ρίχνοντας στο παιχνίδι όλα τα επιθετικά του όπλα: και Τσούμπερ και Πόνσε και Αραούχο. Χάθηκε η συνοχή και η ορμή που είχαν παρουσιάσει οι γηπεδούχοι και η Μαρσέιγ κατάφερε να «παγώσει» το ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 80΄ ο Βιτίνια προσπάθησε να «τελειώσει» το ματς, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε βρήκε στο δοκάρι. Η Ένωση μπορούσε ακόμα να ελπίζει.

Άρχισε να απειλεί ξανά, ανορθόδοξα με σέντρες του Ελίασον από δεξιά και ο Γκατούζο «απάντησε» με αλλαγές που είχαν ως στόχο να «θωρακίσουν» την άμυνα στις επιθέσεις… από αέρος. Στην εκπνοή η πρωταθλήτρια κέρδισε διαδοχικά κόρνερ και απείλησε με κεφαλιές και δημιούργησε… πανικό στην περιοχή των Γάλλων. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βερετού έκλεψε τη μπάλα, έφτασε απέναντι από τον Αθανασιάδη και «δώρισε» το γκολ στον Ισμαϊλα Σαρ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΑΕΚ-Μαρσέιγ, οι λεπτομέρειες

Διαιτητής: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)

Κίτρινες: Πόνσε – Βιτίνια

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (81΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα (63΄ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς (63΄ Τσούμπερ), Άμραμπατ (76΄ Ελίασον), Μάνταλος, Γκαρσία (63΄ Πόνσε)

ΜΑΡΣΕΪΓ (Τζενάρο Γκατούζο): Πάου Λόπεθ, Κλος (90+5΄ Ζιγκό), Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Κοντογκμπιά, Χαρίτ (90+5΄ Ναντίρ), Βερετού, Εντιαγέ (86΄ Μουρίγιο), Κορέα (60΄ Σαρ), Βιτίνια

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!