Τον τελευταίο καιρό ο Ζοάν Λαπόρτα, νυν πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, είχε μπει στο «κάδρο» των υπόπτων από το Δικαστήριο 1 της Βαρκελώνης για διάφορα παραπτώματα που συνδέονται με την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Τον τελευταίο καιρό ο Ζοάν Λαπόρτα, νυν πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, είχε μπει στο «κάδρο» των υπόπτων από το Δικαστήριο 1 της Βαρκελώνης για διάφορα παραπτώματα που συνδέονται με την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Κατά τις υπό διερεύνηση πληρωμές στον πρώην αντιπρόεδρο των Ισπανών διαιτητών, ο Λαπόρτα κατείχε για πρώτη φορά τη θέση του προέδρου. Μαζί του στο μητρώο υπόπτων είναι εγγεγραμμένοι και οι πρώην επικεφαλής των Καταλανών, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Mundo, η ισπανική εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου της Βαρκελώνης. Το κίνητρο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, έγκειται στην παραγραφή των αδικημάτων που καταλογίζονται εις βάρος του Λαπόρτα, όπως παραποίηση εγγράφων, διαφθορά μεταξύ ιδιωτών, κακοδιοίκηση ή ακόμη και πιθανός εκβιασμός.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Τις ίδιες κατηγορίες μοιράζονται επίσης ο Μπαρτομέου και ο Ροσέλ, που δεν έχουν ακόμη κριθεί, για τις πληρωμές που έγιναν στον Νεγκρέιρα και τον γιο του από το 2001 έως το 2008 και αφορούσαν συνολικά 7,6 εκατομμύρια ευρώ.

Στην έφεσή τους, οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι η έναρξη του υπολογισμού παραγραφής για τον Λαπόρτα ξεκίνησε όταν εκείνος αποχώρησε από την προεδρία, το 2010. Η καταγγελία στην εισαγγελία υποβλήθηκε το 2023. Και αρχικά δεν στρεφόταν εναντίον του νυν προέδρου της Μπαρτσελόνα.

Για το λόγο αυτό η εισαγγελία πιστεύει ότι ήδη έχει επέλθει παραγραφή ανεξάρτητα από το εφαρμοστέο αδίκημα, συμπεριλαμβανομένης ενδεχόμενης διαφθοράς.

Κατά την εισαγγελία, δεν έχει νόημα να διώκεται ένας πρόεδρος για αδικήματα που διέπραξε ο επόμενος δεδομένου ότι δεν ποτέ δεν αποδείχθηκε εγκληματική οργάνωση που να συνέδεε όλους τους πρώην επικεφαλής των «Μπλαουγκράνα».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!