Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει την Ιταλία την Πέμπτη (9/11), για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, αγώνας ο οποίος θα είναι ο πρώτος της Άρτεμης Σπανού ως αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει την Ιταλία την Πέμπτη (9/11), για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, αγώνας ο οποίος θα είναι ο πρώτος της Άρτεμης Σπανού ως αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Με αφορμή λοιπόν το γεγογονός αυτό η Σπανού τόνισε πως είναι τιμή της να είναι αρχηγός αυτής της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Θεωρώ ότι είναι η ανταμοιβή των κόπων μου όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά, ανατριχιάζω. Σίγουρα είναι ευθύνη. Ελπίζω να κάνω τη δουλειά της αρχηγού όσο καλύτερα γίνεται και να εμπνεύσω όσο περισσότερο μπορώ τις συμπαίκτριές μου.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και είμαι υπερήφανη γι’ αυτό. Δεν ξέρω αν μπορώ να το χαρακτηρίσω όνειρο, αλλά αναμφίβολα, όπως προείπα, είναι τεράστια τιμή και κάτι το ξεχωριστό, όταν από αυτή τη θέση έχουν περάσει μεγάλα ονόματα. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια της τιμής που μου γίνεται.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Θεωρώ ότι είναι η ανταμοιβή των κόπων μου όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά, ανατριχιάζω. Σίγουρα είναι ευθύνη. Ελπίζω να κάνω τη δουλειά της αρχηγού όσο καλύτερα γίνεται και να εμπνεύσω όσο περισσότερο μπορώ τις συμπαίκτριές μου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που θα έχουμε το Ευρωμπάσκετ στη χώρα μας. Θέλουμε να φέρουμε στο επίκεντρο το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα και να προσελκύσουμε κόσμο. Αναμφίβολα θα επιδιώξουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται».

Το ξεκίνημα γίνεται με δύο αγώνες, έναν απέναντι στην Ιταλία, ενώ ακολουθεί αυτός απέναντι στην Τσεχία στη Χαλκίδα.

«Το πρώτο παιχνίδι είναι εκτός έδρας απέναντι στην Ιταλία και γίνεται και πιο δύσκολο για μας γιατί αντιμετωπίζουμε μια πολλή καλή ομάδα. Θα είναι ένα καλό τεστ προκειμένου να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε. Όσον αφορά στο δεύτερο παιχνίδι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση φεύγοντας από το Ευρωμπάσκετ του Ισραήλ το καλοκαίρι. Θα παίξουμε στη Χαλκίδα, ξέρουμε ότι θα έρθει κόσμος να μας υποστηρίξει και σε αυτό το παιχνίδι θέλουμε να είμαστε στο 100% για να ανταπεξέλθουμε και να το κερδίσουμε».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!