Ο Μουσταφά Φαλ σημείωσε triple double στη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία χθες (5/11), για την 5η αγωνιστική της Basket League.

Ο Μουσταφά Φαλ σημείωσε triple double στη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία χθες (5/11), για την 5η αγωνιστική της Basket League και έτσι είναι ο πρώτος σέντερ που το πετυχαίνει στην Ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Τελευταία φορά που ένας παίκτης του Ολυμπιακού σημείωσε triple double ήταν στις 19 Νοεμβρίου 1994. Εκεί, ο Σάσα Βολκόφ είχε 31 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Αμπελόκηπους.

Αναλυτικά, ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει σχετικά στην ιστοσελίδα του:

«Ο Μουσταφά Φαλ ήταν το πρόσωπο του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ mateco. Αφού έβαλε το όνομα του στην, όχι μεγάλη, λίστα εκείνων που σημείωσαν triple-double figure στα χρόνια της Stoiximan Basket League.

Αυτό που κάνει την επίδοση του Γάλλου ακόμη πιο ξεχωριστή, είναι το ότι έγινε ο πρώτος σέντερ που έφτασε στο triple-double με πόντους, ριμπάουντ και ασίστ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Έτσι, σημείωσε το πρώτο triple-double μετά τις 14 Μαΐου 2022 όταν έφτασε σε τέτοια επίδοση ο Ντάνιελ Χάμιλτον με τον Ιωνικό, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα, έχοντας 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Ο Φαλ έγινε ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που έφτασε σε τέτοια επίδοση μετά τις 19 Νοεμβρίου 1994 όταν ο Σάσα Βολκόφ είχε 31 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Αμπελόκηπους.

Οι προηγούμενοι παίκτες που αγωνίζονταν στο «5», όπως και ο Φαλ, έφτασαν σε τέτοια επίδοση με πόντους, ριμπάουντ και κοψίματα. Ήταν…

* Ο Μάικ Σμρεκ στις 10 Οκτωβρίου 1992 με τη Δάφνη κόντρα στη Λάρισα, έχοντας 17 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 τάπες.
* Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς στις 14 Φεβρουαρίου 1993 στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, έχοντας 13 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 τάπες.
* Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς στις 6 Μαρτίου 1993 στο εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι, έχοντας 12 πόντους, 24 ριμπάουντ και 10 τάπες.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!