Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η "αστερόσκονη" του Jude Bellingham στην Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι εμφανές όμως ότι ο Carlo Ancelotti για άλλη μια φορά θέλει να καινοτομήσει, σε μία ομάδα χωρίς "καθαρό" επιθετικό στην αρχική της ενδεκάδα.

O Jude Bellingham είναι το next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και όπως φαίνεται ο νέος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Βασίλισσα», όμως, με τον Άγγλο αστέρα μας ταξιδεύει έντεκα χρόνια πίσω.

Ένα El Clasico για τους λάτρες της τακτικής

Πραγματικά δυσκολεύτηκα πολύ για να επιλέξω το θέμα με το οποίο θα ασχοληθώ έπειτα από 2 χρόνια απουσίας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, πρoτεραιότητα έχει η επικαιρότητα και το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου παρακολουθήσαμε ένα El Clasico διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Θεωρώ ότι τα τελευταία οχτώ με δέκα χρόνια, είναι ίσως το πρώτο El Clasico όπου οι τακτικές των δύο ομάδων είχαν αναλυθεί πιο πολύ από ποτέ πριν την έναρξη του αγώνα, και φυσικά μετά το τέλος αυτού. Είναι το πρώτο El Clasico μετά από χρόνια που καθορίστηκε από έναν μονάχα παίχτη και φυσικά μιλάμε για τον Jude Bellingham. Πριν φτάσουμε όμως στο ντέρμπι του Σαββάτου, πρέπει να πάμε λίγες μέρες πιο πίσω.

Ο Carlo Ancelotti είναι γενικά ένας πολύ ειλικρινής προπονητής. Θα μιλήσει όπως και όποτε πρέπει. Το συνειδητοποίησα για πολλοστή φορά όταν στην πέμπτη σελίδα της εφημερίδας MARCA, είδα της δηλώσεις του πριν τον αγώνα με την πρωτοπόρο Ζιρόνα πριν 29 ημέρες. Είχε πει χαρακτηριστικά ” Έχουμε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που αξίζει σεβασμό”.

Το βράδυ της ίδιας μέρας η Ρεάλ Μαδρίτης σεβάστηκε αρκετά την Ζιρόνα και με εμφανές πλάνο στο αγωνιστικό χώρο την νίκησε με 0-3, στην ομώνυμη πόλη της Καταλονίας. Γιατί όμως σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή πολύ απλά ο Ancelotti είναι αφοπλιστικά ειλικρινής. Όταν πρωτοφωτογραφήθηκε με τον Jude Bellingham, δήλωσε το εξής: “Θεωρώ ότι ο Bellingham μπορεί να καλύψει το κενό του Karim Benzema”. Και μας είπε την αλήθεια.

Ο Bellingham είναι αφοπλιστικά παραγωγικός

Ο Bellingham έχει ξεκινήσει την σεζόν πραγματικά με έναν τρόπο που είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς. Μετά την εποχή των Lionel Messi και Cristiano Ronaldo, η La Liga έψαχνε κάποια σημεία αναφοράς που μπορούν να γεμίσουν πρωτοσέλιδα εφημερίδων και πολλές φανέλες οπαδών που επισκέπτονται το γήπεδο στο τέλος της κάθε εβδομάδας. Ο Bellingham λοιπόν έγινε αυτό το σημείο αναφοράς και ο λόγος δεν είναι μονάχα τα γκολ που πετυχαίνει. Είναι οι κινήσεις του μέσα στο γήπεδο αλλά και η πραγματικά εξαιρετική του ικανότητα στο να είναι παντού στον αγωνιστικό χώρο όντας ουσιαστικός ταυτόχρονα. Πρόκειται για ένα ταλέντο με τεράστιες προοπτικές που έψαχνε τον τέλειο καθοδηγητή και σε αυτό το σημείο ο Carlo Ancelotti διαδραματίζει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο.

Bellingham όπως… Cesc Fabregas

Η φετινή Ρεάλ μας πηγαίνει 11 χρόνια πίσω. Τότε που η εθνική ομάδα της Ισπανίας κατακτά το EURO απέναντι στους Ιταλούς χωρίς την ύπαρξη ενός επιθετικού στην αρχική της ενδεκάδα. Η φιλοσοφία εκείνης της ομάδας εκείνης είναι γνωστή σχεδόν σε όλους. Ο Ancelotti λοιπόν με αφορμή την έλλειψη ενός σέντερ φορ του επιπέδου του Karim Benzema, αποφάσισε να προσαρμόσει τον τρόπο παιχνιδιού της Ρεάλ αντλώντας αρκετές ιδέες από την τότε εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Οι Vinicius και Rodrygo ουσιαστικά κινούνται στα δύο τελευταία “τετράγωνα” του γηπέδου ώστε να “τραβάνε” την ομάδα της Ρεάλ σταδιακά προς την μεγάλη περιοχή της απέναντι ομάδας. Από πίσω λοιπόν ο Jude Bellingham αποτελεί το ψευτοεννιάρι της ομάδας όταν επιτίθεται αλλά και τον σταθεροποιητή του ρυθμού της ομάδας όταν αμύνεται. Βλέπουμε σωστές αποστάσεις ανάμεσα στις δύο τελευταίες γραμμές του γηπέδου και σταδιακό “κουβάλημα” μπάλας με στόχο την καλύτερη δυνατή τελική πάσα προς τα επιθετικά τετράγωνα του Vinicius και του Rodrygo.

Πηγή εικόνας: eurosport

Δεν γνωρίζω πόσο θα διαρκέσει η “αστερόσκονη” του Jude Bellingham στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Carlo Ancelotti για άλλη μια φορά θέλει να καινοτομήσει σε μία ομάδα χωρίς “καθαρό” επιθετικό στην αρχική του ενδεκάδα. Είναι μια ομάδα που αξίζει κάποιος να τη μελετήσει και να σκεφτεί ότι μήπως τελικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η ύπαρξη του καθαρού επιθετικού δεν είναι απαραίτητη. Η εθνική ομάδα της Ισπανίας μας έκανε να το αναρωτηθούμε 11 χρόνια πριν. Και η συγκεκριμένη Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως το είδε αυτό όταν όλοι οι άλλοι απλά “εγκλωβίστηκαν” στην ιδέα των σέντερ φορ.

Τα απαραίτητα… υστερόγραφα

Υ.Γ. πρώτο: Είναι μεγάλη μου χαρά που επιστρέφω μετά από δύο χρόνια στο Debut.gr και θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Γιώργο Ψύχα που μου ξαναδίνεται η ευκαιρία να αρθρογραφώ στο site.

Υ.Γ. δεύτερο: Ο Joselu είναι πραγματικά καλός επιθετικός. Σκοράρει σε πολλούς αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης και είναι η απόδειξη ότι κάποιος που αξίζει σαν επαγγελματίας, αργά ή γρήγορα θα ανταμειφθεί καταλλήλως. Και ας είναι 32 χρονών. Τον τελευταίο χρόνο είναι αρκετές φορές στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας, πριν πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την περσινή σεζόν ήταν ο τρίτος καλύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, πίσω μονάχα από τον Robert Lewandowski και τον Karim Benzema.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!  Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!  Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!