Η Ένωση Γυναικείου Τένις (WTA) παραδέχτηκε ότι η φετινή έκδοση των τελικών του τουρ δεν ήταν "μια τέλεια διοργάνωση".

Η Ένωση Γυναικείου Τένις (WTA) παραδέχτηκε ότι η φετινή έκδοση των τελικών του τουρ δεν ήταν “μια τέλεια διοργάνωση” και σηματοδότησε αλλαγές στη λειτουργία του τουρνουά μετά από μια σειρά παραπόνων από κορυφαίες παίκτριες, σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται.

Σε επιστολή προς τις παίκτριες που διέρρευσε στο Sports Illustrated, ο επικεφαλής της WTA, Στιβ Σάιμον, δήλωσε ότι η καθυστερημένη επιλογή του μεξικανικού θέρετρου Κανκούν για τη φιλοξενία του κορυφαίου τουρνουά της WTA “βασίστηκε σε μια σειρά περίπλοκων παραγόντων”.

«Είναι σαφές ότι δεν είστε ευχαριστημένοι με την απόφαση να βρεθείτε εδώ στο Κανκούν. Το καταλαβαίνω αυτό και σας άκουσα», έγραψε αφού ευχαρίστησε τις τενίστριες για τη συμμετοχή τους σε συνάντηση στο Κανκούν.

«Δεν είναι μια τέλεια διοργάνωση, καταλαβαίνουμε ότι οι συνθήκες είναι μια πρόκληση και η WTA αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτό», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Οργανισμού. Το Κανκούν ορίστηκε ως τόπος διεξαγωγής του τουρνουά των 9 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο συγκεντρώνει τις οκτώ κορυφαίες παίκτριες του απλού και τις συνεργασίες του διπλού για την ολοκλήρωση της σεζόν, λιγότερο από δύο μήνες πριν από την έναρξή του στις 29 Οκτωβρίου.

Το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Αρίνα Σαμπαλένκα, «κατακεραύνωσε» την WTA για τις συνθήκες του γηπέδου μετά την πρώτη ημέρα των ομαδικών αγώνων και δήλωσε ότι αισθάνθηκε “ασέβεια” από το επίπεδο της οργάνωσης της διάσημης διοργάνωσης.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Τα παράπονα για τη διοργάνωση του Κανκούν έφεραν στο προσκήνιο την ευρέως διαδεδομένη δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο η WTA διαχειρίζεται το τουρνουά. Η Athletic ανέφερε ότι 21 από τις κορυφαίες παίκτριες στον κόσμο έγραψαν πρόσφατα μια επιστολή στον Σάιμον στην οποία περιέγραφαν τα παράπονά τους.

Η ιστοσελίδα ανέφερε ότι ήθελαν υψηλότερες αμοιβές, ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα για να διευκολυνθεί η σωματική και ψυχική τους επιβάρυνση, διευρυμένη φροντίδα των παιδιών και εκπροσώπηση από την ανεξάρτητη Ένωση Επαγγελματιών Παλαίμαχων Τένις στο συμβούλιο της WTA.

Η επιστολή της WTA ανέφερε ότι θα εξετάσει διάφορες προτάσεις για τη μείωση της υποχρεωτικής δέσμευσης των κορυφαίων αθλητριών να συμμετέχουν σε ορισμένα τουρνουά στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου της.

Η επιστολή ανέφερε επίσης ότι θα επανεξεταστεί ένα ευρύ φάσμα άλλων θεμάτων “που προσδιορίσατε στην επιστολή σας”. «Γίνονται πολλά. Υπάρχει μεγάλη ευθυγράμμιση στους τομείς που αναφέρατε και σε αυτά που επεξεργάζονται» έγραψε ο Σάιμον.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση σε αίτημα σχολιασμού από την WTA. Οι τελικοί της WTA ολοκληρώνονται την Κυριακή.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!