Η απελπιστική αστοχία του Ολυμπιακού για δεύτερη φορά και ο κομβικός ήρωας του Παναθηναϊκού, πήγαν το τρίτο φετινό ντέρμπι σε πράσινα χέρια.

Ντέρμπι «αιωνίων» πράξη τρίτη. Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού ήρθε απόλυτα φυσιολογικά. Ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι κατέληξε στην ομάδα που το άξιζε περισσότερο. Οι Πράσινοι είχαν τον έλεγχο για το μεγαλύτερο μέρος στο δεύτερο μέρος του αγώνα και κεφαλαιοποίησαν την ανωτερότητά τους σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Έχοντας έναν πρωταγωνιστή που αλλάζει τα δεδομένα.

Από την άλλη οι Ερυθρόλευκοι έπεσαν για ακόμη μια φορά στον… λάκκο με την αστοχία. «Κόλλησαν» επιθετικά και δεν είχαν τις απαραίτητες λύσεις. Το είπε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση. Οι Πειραιώτες καλούνται να βρουν λύσεις όταν η επίθεση δεν δουλεύει. Ένα πρόβλημα που μπορεί να τους ταλαιπωρήσει πολύ φέτος.

Ο game changer Ντίνος Μήτογλου

Η νίκη του Παναθηναϊκού έχει ονοματεπώνυμο, Ντίνος Μήτογλου. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης. Έκανε καταπληκτική εμφάνιση, κυριαρχώντας στις δύο πλευρές του παρκέ. Προστάτεψε εξαιρετικά τη ρακέτα, μοιράζοντας 4 τάπες και κατέβασε 10 ριμπάουντ «καθαρίζοντας» τους αιθέρες.

Επιθετικά, ήταν απλά απολαυστικός. Δεν ήταν μόνο οι 20 πόντοι που σημείωσε. Ήταν πως κινούνταν μέσα στο παρκέ. Η μαχητικότητα που έβγαλε σε κάθε κατοχή και τα μεγάλα σουτ που έβαλε έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού.

Από την στιγμή που επέστρεψε, ύστερα από δύο τραυματισμούς στο ξεκίνημα της σεζόν, έδειξε ότι θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Τα πρώτα παιχνίδια στη Euroleague το απέδειξαν περίτρανα και μόνο καλύτερος μπορεί να είναι. Με διαφορά αποτελεί τον game changer της ομάδας όντας πανέτοιμος να δηλώσεις πως βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο.

Το… δις εξαμαρτείν του Ολυμπιακού

Στον Ολυμπιακό έπαθαν ένα απίθανο deja vu. Γύρισαν πίσω στο «Mediolanum Forum». Εκείνο το βράδυ που οι Ερυθρόλευκοι σημείωσαν μόλις 53 πόντους. Αυτή τη φορά ήταν 54. Το… δις εξαμαρτείν χτύπησε την πόρτα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και το πλήρωσε ξανά. Ένα κακό βράδυ που το έζησαν σε επανάληψη.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε ότι οι παίκτες του δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα. Κάτι που βροντοφώναξαν και οι 12 (!) χαμένες βολές. Αλλά και οι φορές που η μπάλα κόλλησε στην επίθεση και πάρθηκε μια κακή απόφαση της τελευταίας στιγμής. Η γλώσσα τού Μπαρτζώκα είχε «μαλλιάσει» να τους λέει να ηρεμήσουν. Μάταια όμως.

Οι Πειραιώτες καλούνται να βρουν λύσεις. Γιατί άλλο να υπάρχουν κακές βραδιές και άλλο σε αυτές να μην μπορούν να βάλουν πάνω από 60 πόντους. Μένει πλέον να δούμε αν με τις επιστροφές των Σίκμα και ΜακΚίσικ τα πράγματα αλλάξουν ή εν τέλει είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να διορθωθεί όταν κρίνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.