Σε ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος σε Συνέντευξη στο Reuters.

Σε ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος σε Συνέντευξη στο Reuters.

Συγκεκριμένα, ο Αλαφούζος αναφέρθηκε στο ντέρμπι αιωνίων που διακόπηκε στο 50ο λεπτό και χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό κακομαθημένο παιδί.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Τα περιστατικά όπως αυτό, αν και είναι τρομερά, βοηθούν στο να εκπαιδεύσουν τους οπαδούς να μην χρησιμοποιούν υπερβολική βία. Επειδή κανένας οπαδός δεν θέλει να τιμωρηθεί η ομάδα του.

Οι κανονισμοί είναι απλοί. Εάν κάποιος παίκτης ή στέλεχος μιας φιλοξενούμενης ομάδας τραυματιστεί και δεν είναι ικανός να συνεχίσει τον ρόλο του, τότε το παιχνίδι κατακυρώνεται στην άλλη ομάδα κι αφαιρείται ένας βαθμός απ’ τη γηπεδούχο ομάδα.

Όλο αυτό θα λειτουργήσει ως προειδοποίηση για τους μελλοντικούς χούλιγκαν.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα κακομαθημένος. Δεν έχουν τιμωρηθεί ποτέ, ενώ όλες οι άλλες μεγάλες ομάδες έχουν τιμωρηθεί. Ο Ολυμπιακός ήταν το κακομαθημένο παιδί του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Χουάνκαρ είχε διάσειση λαβυρίνθου και ίλιγγο. Χθες ήταν η πρώτη του μέρα που πήγαινε να προπονηθεί. Ζαλίστηκε και μεταφέρθηκε στο ιατρείο. Δεν θα προπονηθεί σήμερα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μεγάλο ελληνικό ντέρμπι στιγματίζεται από βία και συμπεριφορές οπαδών. Το 2019, ένας εντός έδρας αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είχε διακοπεί αφού οι οπαδοί του επιτέθηκαν σε παίκτες στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Τέσσερα χρόνια πριν από αυτό, ένα παιχνίδι διακόπηκε πριν από την έναρξη μετά από βία μέσα και γύρω από το γήπεδο και μετά από ρίψη φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο.

Νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουμε ένα μήνυμα το οποίο θα λέει πως μια ομάδα… ξεφεύγει, γιατί αυτή η πρόοδος που έχει συντελεστεί θα καταστρεφόταν.

Αυτό που θα συμβεί αν δεν τιμωρηθεί ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, είναι ότι οι τρελοί οπαδοί θα σκεφτούν ότι “ μπορούμε να τη γλιτώσουμε τρομάζοντας τους αντιπάλους».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!