Η Αυστραλία δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 αφού έλαβε «όλους τους παράγοντες» υπόψη, αναφέρεται σε σημερινή (31/10) σχετική ανακοίνωση της Football Australia (FA).

Η Αυστραλία δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 αφού έλαβε «όλους τους παράγοντες» υπόψη, αναφέρεται σε σημερινή (31/10) σχετική ανακοίνωση της Football Australia (FA).

Η FIFA είχε δώσει διορία σε χώρες από την Ασία και την Ωκεανία για το τουρνουά, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής της FA Τζέιμς Τζόνσον είχε εκφράσει προηγουμένως ενδιαφέρον να κατατεθεί υποψηφιότητα για το 2034. Το διοικητικό όργανο είπε ότι θα επικεντρωθεί στις περιπτώσεις για το Ασιατικό Κύπελλο Γυναικών του 2026 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2029.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Εξερευνήσαμε την ευκαιρία να υποβάλουμε υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA. Έχοντας λάβει υπόψη όλους τους παράγοντες. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα να μην το κάνουμε για τη διοργάνωση του 2034», ανέφερε η FA σε δήλωση.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρόταση για το 2034 μόνο λίγα λεπτά μετά την πρόσκληση της FIFA για προσφορές από την Ασία και την Ωκεανία νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο πρόεδρος της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, το διοικητικό όργανο στο οποίο ανήκει η Αυστραλία, χαιρέτισε την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας και είπε ότι «όλη η ασιατική ποδοσφαιρική οικογένεια» θα σταθεί ενωμένη για να την υποστηρίξει.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!