Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν του επέτρεψε να κάνει καμία τελική προσπάθεια και έφτασε στη νίκη με 2-0.

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League ανέβηκε η ΑΕΚ, που επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Πινέδα στο 17΄ και ο Ελίασον στο 54΄ πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών που έφτασαν τους 20 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, όποιος τα εκμεταλλεύεται, κερδίζει. Ο Αλμέιδα έκανε ακόμα ένα «τσεκ-ματ» στον Λουτσέσκου, καθώς για δεύτερη φορά στο ίδιο γήπεδο, αναγκάζει τον ΠΑΟΚ να πληρώσει δικά του λάθη και να πάρει μια νίκη πολύ πιο εύκολη απ΄ότι αναμενόταν. Δεν ήταν καν από τους αγώνες εκείνους που η Ένωση αποδείχθηκε καταιγιστική. Έπαιξε πολύ πιο σίγουρα, ο ΠΑΟΚ πιάστηκε αδιάβαστος και το αποτέλεσμα είναι 100% δίκαιο.

Παράλληλα, όμως, μέτρησε και η αποτελεσματικότητα της ΑΕΚ που είχε ελάχιστες -για τα δεδομένα της- τελικές προσπάθειες. Περιόρισε όμως τον ΠΑΟΚ στο απόλυτο «μηδέν» αφού οι φιλοξενούμενοι δεν πραγματοποίησαν ούτε μία αξιόλογη τελική προσπάθεια! Σίγουρα αυτό είναι κάτι που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στην προπονητική μαεστρία του Αλμέιδα, ο οποίος διαπίστωσε από την αρχή της σεζόν ότι η ομάδα του αντιμετώπιζε αμυντικό πρόβλημα και κατάφερε να προσαρμόσει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας με τρόπο τέτοιο ώστε να παρουσιάσει μια άμυνα από «γρανίτη».

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ επιθετικά απείλησε μόνο με τρεις σέντρες και ισάριθμες κεφαλιές. Τίποτα άλλο! Κι όμως, ήταν υπεραρκετό για να «αγγίξει» το γκολ στο 13΄ (κεφαλιά στο δοκάρι του Πόνσε από σέντρα Ελίασον) και να το πετύχει στο 17΄. Μια καταπληκτική ασίστ του Μάνταλου στον ελεύθερο Πινέδα και μια εξίσου υπέροχη κεφαλιά του Μεξικανού, σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος πάσα του Κοτάρσκι.

Ακριβώς ίδια περίπτωση είχαμε και στο δεύτερο γκολ με το Εκόνγκ να «πουλάει» εύκολα τη μπάλα, τον Σιμάνσκι να σεντράρει και τον Ελίασον με εξαιρετικό πλασέ να γράφει το 2-0 στο 54΄. Δύο τελικές στον στόχο, δύο γκολ για τους πρωταθλητές, σε ρεσιτάλ αποτελεσματικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι στη συνέχεια δοκίμασαν αρκετές προσπάθειες, πλησιάζοντας τους μέσους όρους τους. Ωστόσο, η σημερινή νίκη ήταν μια αποθέωση των ανασταλτικών ικανοτήτων της Ένωσης και θύμισε ιδιαίτερα τον πρόσφατο τελικό κυπέλλου.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ
Κίτρινες: Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Γκατσίνοβιτς – Ζίβκοβιτς, Μπάμπα, Τάισον, Τόμας

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (84΄ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (84΄ Άμραμπατ), Γιόνσον (64΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Μάνταλος (64΄ Τσούμπερ), Πόνσε (84΄ Πιζάρο)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (46΄ Σάστρε), Νάσμπεργκ (60΄ Κουλιεράκης), Εκονγκ, Μπαμπά, Μειτέ, Οζντόεβ (75΄ Σβαμπ), Αντ. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ντεσπότοφ (60΄ Τάισον), Σαμάτα (75΄ Τόμας).

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!