Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ιστορία του ελληνικού καράτε σημειώθηκε χθες (28/10) στο 26ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών, όταν ο Στέφανος Ξένος στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ιστορία του ελληνικού καράτε σημειώθηκε χθες (28/10) στο 26ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών, όταν ο Στέφανος Ξένος στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής -60kg Kumite, στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην αρένα «Παπ Λάζλο», καθώς στον τελικό της κατηγορίας νίκησε 7-1 τον Καϊσάρ Αλπισμπάι από το Καζακστάν.

«Έζησα το όνειρο που είχα από παιδάκι»

«Ένα όνειρο μόλις πραγματοποιήθηκε. Εδώ στη Βουδαπέστη έζησα αυτό το όνειρο που είχα από παιδάκι. Πριν από τον μεγάλο τελικό είχα πει ότι δεν φεύγω από εδώ χωρίς το χρυσό! Πράγματι τα καταφέραμε και επιστρέφω έχοντας στη βαλίτσα μου ένα χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο.», είπε ο Στέφανος Ξένος και συνέχισε:

«Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνω στον αδελφό μου Διονύση. Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν, την οικογένειά μου που ήταν εδώ, τους προπονητές μου και την ομοσπονδία μας για τη στήριξη. Έχουν όλοι το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία αυτή. Ευχαριστώ και τους φίλους μου, που ήρθαν μέχρι τη Βουδαπέστη για να μου κάνουν έκπληξη. Νομίζω δεν τους απογοήτευσα!»

Ένα χρυσό μετάλλιο που φέρνει την Ελλάδα στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης! Μόνο 8 χώρες ανέδειξαν παγκόσμιο πρωταθλητή στη Βουδαπέστη και ανάμεσά τους η Ελλάδα, ανήμερα 28ης Οκτωβρίου, ενώ μόλις 21 χώρες ανέβασαν αθλητή τους στο βάθρο, από τις 103 που συμμετείχαν.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο 23χρονος πρωταθλητής του Οδυσσέα Πετρούπολης γίνεται μόλις ο τέταρτος Έλληνας που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο, μετά τον Κώστα Παπαδόπουλο (1998), τον Δημήτρη Τριανταφύλλη (2010) και την Έλενα Χατζηλιάδου (2018). Παράλληλα, γίνεται ο πρώτος άνδρας που φέρνει μετάλλιο -οποιουδήποτε χρώματος- 13 χρόνια μετά τον Τριανταφύλλη, του ανθρώπου ο οποίος στη Βουδαπέστη ήταν στην καρέκλα του προπονητή!

Ο Ξένος νίκησε κατά σειρά τον Μαξιμιλιάνο Λαρόσα (Ουρουγουάη) 2-0, τον Αμρ Αμπουκορά (Αίγυπτος) 3-2, τον Αλαεντίν Σαλμί (Αλγερία) 3-1, τον Λέιλεϊ Σι (Κίνα) 9-1 και τον Τούρκο Εράι Σαμντάν στον ημιτελικό με 4-1, πριν αντιμετωπίσει τον Αλπισμπάι. Ο Σαμντάν και ο Αλπισμπάι είναι πρωταθλητές Ευρώπης και Ασίας αντίστοιχα, ενώ ο Αμπουκορά ήταν δεύτερος στο πιο πρόσφατο πρωτάθλημα Αφρικής.

Συγχαρητήρια από τον Γιάννη Βρούτση

Συγχαρητήρια για την επιτυχία από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. «Στην κορυφή του κόσμου η χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ξένο για το χρυσό μετάλλιο στα -60kg Kumite»

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Σιέτης: «Μία μεγάλη στιγμή για το ελληνικό καράτε»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, Θεόδωρος Σιετής, τόνισε σε δήλωσή του:

«Η κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από πέντε χρόνια είναι μία μεγάλη στιγμή για το ελληνικό καράτε και νομίζω γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό. Επιτυχίες σαν κι αυτή του Στέφανου Ξένου, δείχνουν ότι με τη σωστή και μεθοδική δουλειά, με την αγάπη για το άθλημα, τα πάντα είναι δυνατά. Ένα μεγάλο μπράβο στον Στέφανο, την οικογένειά του, σε όλη την ελληνική αποστολή και πάνω απ΄όλα στους αθλητές μας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη Βουδαπέστη. Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω ένα «ευχαριστώ» στην ελληνική Πολιτεία για τη στήριξη που μας παρέχει».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!