Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη εφετινή εμφάνισή του και σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη του μέσα στο 2023, επικρατώντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1 της κατόχου του Conference League Γουέστ Χαμ.

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη εφετινή εμφάνισή του και σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη του μέσα στο 2023, επικρατώντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1 της κατόχου του Conference League κι εκπροσώπου της κορυφαίας Λίγκας του κόσμου, της Γουέστ Χαμ από την Premier League. Ταυτόχρονα, σημείωσε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη σε φάση ομίλων ύστερα από 11 αγώνες.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν συγκλονιστική εμφάνιση με κατάθεση ψυχής απέναντι στην ως απόψε πρωτοπόρο του Α΄ ομίλου στο Europa League, που έχει πια συγκάτοικο την Φράιμπουργκ, η οποία νίκησε με 3-1 την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία. Να σημειωθεί ότι αν η πειραϊκή ομάδα είχε κρατήσει τη νίκη απέναντι στους Σέρβους και δεν ισοφαριζόταν, ενώ προηγήθηκε 2-0, θα υπήρχε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση!

Όπως και να έχει το ζητούμενο επιτεύχθηκε, οι τρεις βαθμοί μπήκαν στο «σακούλι» και με το 2-2 στη Σερβία έγιναν τέσσερις σύνολο και ουσιαστικά διασφαλίζουν στην ελληνική ομάδα την τρίτη θέση. Επειδή όμως «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», η διαφορά των δύο βαθμών από Φράιμπουργκ και Γουέστ Χαμ δίνει ελπίδες και για κάτι περισσότερο.

Τα highlights του αγώνα
Οι λεπτομέρειες του αγώνα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρίς Τρεϊμάνις (Λετονία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρέτσος, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Τζολάκης (στον πάγκο) – Έμερσον, Αντόνιο, Ογκμπόνα

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης. Ροντινέι (74΄ Κίνι). Πορόσο. Ρέτσος. Ορτέγκα. Αλεξανδρόπουλος (85΄ Μασούρας). Καμαρά. Έσε. Ποντένσε (85΄ Σολμπάκεν). Φορτούνης (90΄+5 Σκάρπα). Ελ Κααμπί (90΄+5 Γιόβετιτς).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Nτέβιντ Μόγιες): Αρεολά. Κερέρ. Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Σούτσεκ, Γουόρντ-Πράους (72΄ Άλβαρες), Κούντους (72΄ Κορνέ), Φορνάλς (58΄ Αντόνιο), Μπενραμά (58΄ Όουεν), Ινγκς (58΄ Πακετά).

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!