Η ΑΕΚ έκανε μια μεγάλη προσπάθεια αλλά η αποβολή του Στάνκοβιτς αποδείχθηκε μοιραία. και στοίχισε στην «Ένωση».

Την πρώτη της ήττα στον 2ο όμιλο του Europa League γνώρισε η ΑΕΚ, που έχασε 3-1 από τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ». Ο Βιτίνια (27΄), ο Χαρίτ (60΄πεν.) και ο Βερετού (69΄πεν.) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ είχε ισοφαρίσει στο 53΄ ο Πινέδα για την Ένωση, που αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο ημίωρο λόγω αποβολής του Στάνκοβιτς.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Έτσι, η γαλλική ομάδα ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου με 5 βαθμούς σε 3 ματς, ενώ ακολουθεί η ΑΕΚ με 4. Οι άλλες δυο ομάδες του γκρουπ, Άγιαξ και Μπράιτον, αγωνίζονται αργότερα (22:05).

Η εξέλιξη του αγώνα
Α’ ημίχρονο

Η Μαρσέιγ είχε υπό τον ελεγχό της τον αγώνα στο α΄ ημίχρονο και δεν άφησε την ΑΕΚ να πιάσει το ρυθμό της. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, καθώς ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ήταν και πάλι σε καταπληκτική ημέρα και κρατούσε το «μηδέν» για την ομάδα του.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 27΄ όταν ο Κλος ξέφυγε από δεξιά και έβγαλε τη μπάλα παράλληλα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο Βιτίνια πλάσαρε από κοντά για το 1-0.

Πάντως, παρά την μετριότατη παρουσία της στο πρώτο 45λεπτο, η Ένωση θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις όταν ο Τσούμπερ σκόραρε, αλλά ο Βίντα που του είχε περάσει την ασίστ, βρισκόταν οριακά σε θέση οφσάιντ.

Β’ ημίχρονο

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Αλμέιδα άλλαξε το σύστημα της ομάδας του, τοποθετώντας τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αργεντινός αντικατέστησε τον Σιντιμπέ, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ έκανε και πάλι το γνωστό «τρικ» με τον Ομπερλίν Πινέδα σε ρόλο «υπηρεσιακού» δεξιού μπακ, που συγκλίνει και δημιουργεί πλεονέκτημα στο χώρο του κέντρου.

Πράγματι ήταν ο Μεξικανός ο οποίος στο 53΄ βρέθηκε… ξαφνικά στο σημείο του πέναλτι, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μάνταλου και ισοφάρισε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε η Ένωση.

Όμως ένα μοιραίο λάθος του Στάνκοβιτς, έμελε να αλλάξει τον ρου του αγώνα. Ο Αυστριακός γκολκίπερ έχασε τη μπάλα από τον Βιτίνια μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια τον ανέτρεψε.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Πέναλτι και κόκκινη, μόλις 2-3 λεπτά μετά την ισοφάριση. Ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Χαρίτ έβαλε τη Μαρσέιγ ξανά μπροστά στο σκορ ευστοχώντας από τη βούλα.

Στο 68΄ η Μαρσέιγ κέρδισε ακόμα ένα πέναλτι, αυτή τη φορά πολύ αυστηρό, σε φράγμα του Άμραμπατ μέσα στην περιοχή. Ο Βερτού ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 3-1 στο 69΄.

Στη συνέχεια ο Αθανασιάδης ήταν αυτός που είπε «όχι» σε προσπάθειες των Σαρ, Ομπαμεγιάνγκ, Κοντογκμπιά κρατώντας το δείκτη του σκορ σε… λογικά επίπεδα.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Διαιτητής: Ντανιέλ Στεφάνσκι

Κίτρινες: Μπαλέρντι – Σιντιμπέ, Ρότα, Άμραμπατ, Γιόνσον

Κόκκινη: Στάνκοβιτς (57΄)

Οι συνθέσεις

ΜΑΡΣΕΪΓ (Τζενάρο Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος (88΄ Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλέρντι (88΄ Μεϊτέ), Λόντι, Κοντογκμπιά, Ρονζιέ, Χαρίτ (75΄ Σαρ), Βερτού (88΄ Μουρίγιο), Εντιαγέ, Βιτίνια (75΄ Ομπαμεγιάνγκ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46΄ Πόνσε), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (44΄λ.τρ. Μοχαμαντί), Γιόνσον, Σιμάνσκι (75΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Μάνταλος (59΄ Αθανασιάδης), Άμραμπατ (75΄ Ελίασον), Τσούμπερ

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!