ΑΕΚ: Στη Μασσαλία για την έκπληξη η «Ένωση» απέναντι στη Μαρσέιγ που δοκιμάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Παραδοσιακά η 3η αγωνιστική στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, είναι ίσως η πιο καθοριστική. Μπορεί να κρατήσει μία ομάδα «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης ή να την «εκτροχιάσει» από το στόχο της. Και ο στόχος της ΑΕΚ για την αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ (26/10, 19:45) είναι ξεκάθαρος: να μείνει αήττητη και να γίνει φαβορί για πρόκριση στους «16» του Europa League από τον 2ο όμιλο, μετά τη νίκη επί της Μπράιτον και την ισοπαλία απέναντι στον Άγιαξ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ταξίδεψαν με σημαντικές απουσίες στη Γαλλία. Και τι μ΄αυτό; Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει συνηθίσει την εφετινή σεζόν να «παλεύει» σε κάθε ματς και με τους τραυματισμούς και είναι βέβαιο ότι ο Αργεντινός προπονητής κάτι θα σκεφτεί για να καλύψει τα κενά των Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Αραούχο.

Άπαντες στην Ένωση γνωρίζουν ότι η αναμέτρηση του «Βελοντρόμ» θα είναι μια αποστολή πάρα πολύ δύσκολη. Η Μαρσέιγ είναι μεταμορφωμένη προς το καλύτερο από τότε που αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο όμως είχε νικήσει στο γήπεδό της. Οι Γάλλοι στο Europa League σκοράρουν εύκολα, δέχονται όμως γκολ εξίσου εύκολα με συντελεστή τερμάτων 5-5 στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Έχασαν… μέσα από τα χέρια τους τη νίκη επί της Μπράιτον όταν προηγήθηκαν 2-0 και δέχτηκαν στο 88΄ το γκολ της ισοφάρισης (2-2), ενώ και στην πρεμιέρα έχασαν το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει (2-1) στο 3-3 με τον Άγιαξ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί ξανά αντιμέτωπες το 1989 στον Β΄ γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, όταν η ΑΕΚ βίωσε μία από τις μεγαλύτερες αδικίες της ιστορίας της. Στο πρώτο ματς του «Βελοντρόμ» άνοιξε το σκορ στο 4΄ με τον Τζίμι Πατίκα, όμως είδε τον απαράδεκτο Ελβετό διαιτητή Σαντόζ να γυρίζει «πίσω» τη φάση, υποδεικνύοντας φάουλ υπέρ (!) του παίκτη της ΑΕΚ! Μάλιστα στο ελεύθερο χτύπημα, ο Οκόνσκι είχε σημαδέψει το δοκάρι. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 2-0 ενώ στη ρεβάνς το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1.

Στο πέρασμα των χρόνων, ωστόσο, οι οπαδοί των δύο ομάδων ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας και θεωρούνται «αδελφά» σωματεία, σε επίπεδο φιλάθλων. Σε βαθμό τέτοιο ώστε η «μάχη» του 2ου ομίλου να μοιάζει με μια γιορτή, τουλάχιστον μέσα στο γήπεδο. Γιατί έξω από αυτό, η ΑΕΚ έχει προειδοποιήσει τους φίλους της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εκδηλώσεις τους.

Διαιτητής: Ντανιέλ Στεφάνσκι

Πιθανές συνθέσεις:

ΜΑΡΣΕΪΓ (Τζενάρο Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος, Μπεμπά, Μπαλέρντι, Σαρ, Ρονζιέ, Χαρίτ, Βερτού, Εντιαγέ, Κορέα, Ομπαμεγιάνγκ
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελιασον, Τσούμπερ, Πόνσε

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!